Hoppa till huvudinnehållet

Stigande dödssiffra sedan plan störtat i hus

Publicerad:
Bild tagen av räddningspersonal på olycksplatsen.
Bild tagen av räddningspersonal på olycksplatsen. Foto: Kazakstans räddningsverk/AP/TT

Ett flygplan med 100 personer ombord har störtat in i en byggnad när det precis hade lyft från Almaty i Kazakstan. Många av passagerarna verkar ha klarat sig, men enligt myndigheter har minst 14 av de ombordvarande hittats döda.

Trafikplanet tillhörande flygbolaget Bek Air var på väg att lyfta då det "förlorade höjd och kraschade genom en betongmur" och sedan in i ett tvåvåningshus vid flygplatsen, meddelar flygmyndigheten AAK.

Ombord fanns 95 passagerare och fem personer i besättningen.

Minst 14 av dem har hittats döda, men enligt flygplatsen finns det många överlevande efter kraschen. Antalet skadade anges preliminärt till ett tiotal.

Planet skulle till huvudstaden Nur-Sultan, tidigare känd som Astana.

Almaty är Kazakstans största stad, med ungefär 1,5 miljoner invånare.

Artikeltaggar

FlygtrafikKazakstanNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.