Hoppa till huvudinnehållet

FBK:s första mållösa match för säsongen - föll mot Rögle

Publicerad:
Michael Lindqvist och hans Färjestad kunde inte hitta nätet mot Rögle på annandagen.
Michael Lindqvist och hans Färjestad kunde inte hitta nätet mot Rögle på annandagen. Foto: Pavel Koubek/TT

Att Färjestad är SHL:s målgladaste lag såg man föga av i Ängelholm på annandagen. Det blev en ytterst målsnål match mot Rögle där första målet inte kom förrän i tre-mot-tre-spelet. Ted Brithén sköt extrapoängen till hemmalaget när han gjorde 1-0 efter 49 sekunder i förlängningen.

Noll gjorda mål för FBK alltså, det var första gången på hela säsongen det hände. En typisk 0-0-match kan man dock inte summera det som - båda lagen radade upp ett par chanser i första perioden.

Martin Johansson skaffade sig en fin chans och Marcus "Lilliz" Nilsson ordnade ett friläge, men pucken letade sig inte in bakom den för dagen vasse Roman Will i Röglekassen.

Rögle hade ett par lägen de också, bland annat fick man spela powerplay två gånger under de första 20 minuterna. Markus Svensson, med hjälp av uppoffrande försvarsspel, stod dock pall för allt som skåningarna skickade mot honom. Framför allt visade Sebastian Erixon hjärta när han täckte flera hårda skott.

– Vi är ett tightare lag nu än tidigare i höstas, och det kan jag stryka under med fakta. Det är väl någonting som vi har jobbat med hela hösten och tagit små steg hela tiden. Sen visar Markus Svensson vilken klassmålvakt han är idag, säger tränare Johan Pennerborn i Cmore efter matchen.

– Det kändes som att båda lagen hade stort fokus på defensiven idag. Vi spelar riktigt uppoffrande och som målvakt är det kul att se Sebastian Erixon täcka skott som han gör, säger Markus Svensson.

Målvaktskamp

Svensson fick fortsätta att visa sig på styva linan i period två. Rögle flyttade upp positionerna och skapade ett gäng hyfsade chanser. Värmlänningarna hade också sina försök, men inte heller där blev det några mål.

Tredje perioden fortsatte på den inslagna vägen med en kamp mellan två storspelande målvakter, och det dröjde ända in i förlängningen innan Svensson skulle behöva kapitulera.

Efter en Färjestadschans så kom Rögle i en två-mot-etta. Leon Bristedt flippassade fint fram till Ted Brithén som kunde runda FBK-målvakten och lägga in matchavgörande 1-0.

– Det var surt, men jag tycker han gör en bra prestation ändå. Det hade kunnat bli tre poäng lika gärna som noll idag, så jämnt var det tycker jag, säger Svensson.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeyJohan PennerbornMarkus SvenssonRögle BKSebastian ErixonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.