Bubbel från Byrån: Äntligen kommer vargen

Signerat
PUBLICERAD:
Nu har även Emma Lennartsson, som tvingades sluta som statssekreterare hos statsminister Stefan Löfven, återvänt, skriver Byrån.
Foto: Erik Simander/TT
Två år i kylan för att ha bidragit till att svenska hemligheter läckt ut var tydligen tillräckligt för rörelsen, skriver Byrån.

Naturvårdsverket kikar på att flytta vargar från renbeteslandet i norr till södra Sverige. Det är en fantastiskt fin möjlighet att ge vargvännerna i storstäderna verklig närhet till de omhuldade djuren. Högst upp på listan för vargetableringar bör vara Djurgården och Nackareservatet i Stockholm samt Slottsskogen och Änggårdsbergen i Göteborg.

Troligen är det först när storstadsbornas hundar och katter försvinner och stadsförskolorna inte längre vågar göra utflykter i spenaten som vargfrågan kommer att lösas.

Haverister i retur

Efter IT-skandalen på Transportstyrelsen föll S-politikerna likt käglor. Men en i taget förlåts i det tysta de ansvariga för haveriet. Anders Ygeman och Anna Johansson är tillbaka i värmen. Och nu har även Emma Lennartsson, som tvingades sluta som statssekreterare hos statsminister Stefan Löfven, återvänt. Den här gången i rollen som statssekreterare hos finansminister Magdalena Andersson.

Två år i kylan för att ha bidragit till att svenska hemligheter läckt ut var tydligen tillräckligt för rörelsen.

Under taget namn

Den statliga utredningen om äganderätt och naturvård i skogen (Dir. 2019:46) har iklätt sig en större kostym. Plötsligt kallas den kort och gott Skogsutredningen. Det nya namnet är lite som att klä sig i lånta fjädrar. En skogsutredning skulle kräva mycket bredare ansats och ambitioner.

Den skandinaviska minimalismen gäller tydligen inte längre i statens utredningsväsende, eller så är det kort och gott så att tomma tunnor skrävlar mest.

Striden fortsätter

De tidigare L-topparna Birgitta Ohlsson och Erik Ullenhag som båda förlorat omröstningar om att bli partiledare slåss nu om samma ambassadörstjänster.

Den dag liberaler börjar gå hand i hand och slutar försöka förgöra varandra skulle de nog kunna uträtta stordåd. Men till dess vilar det något tragiskt över denna ständiga folkpartistiska tävlan.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.