Hoppa till huvudinnehållet

Två värmländska V75-segrar

Publicerad:
Per Ludvig Nilsen vann med Vollanfaks.
Per Ludvig Nilsen vann med Vollanfaks. Foto: Göran Karlsson

Efter 55 års tävlande på banan kördes den sista travdagen på Drammens travbana under lördagen.

De var värdar för den norska V75-omgången och det blev två värmländska segrar genom Vollanfaks och Miss Åslanda.

Per Ludvig Nilsens Vollanfaks hade ett fjärdespår i volten och i vanlig ordning behövde han en bit på sig att trava in sig och hamnade i tredje par utvändigt. Nilsen valde en offensiv taktik och mitt i loppet hade han placerat Vollanfaks utvändigt om ledande Lustra Loke och dryga varvet från mål pressade sig Vollanfaks till ledningen.

Det blev sedan en hård duell mot Horgen Lynet som Vollanfaks vann med knapp marginal.

I V75-4 vann Tom Horpestad med Miss Åslanda. Efter ett lopp i först tredje par invändigt och sedan rygg på ledaren kom luckan in på upploppet och Miss Åslanda, som även vann motsvarade lopp förra året, avgjorde utan problem.

I V75-7 blev det en andraplats för Test Drive tillsammans med sin tränare Erik Berglöf.

Artikeltaggar

DrammenErik BerglöfPer Ludvig NilsenTom HorpestadTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.