Ja till Skutberget

Ledare
PUBLICERAD:
Dröjer innan de kommer hit.
Foto: Helena Dahlgren

Sent på torsdagskvällen kom det väntade beskedet – kommunfullmäktige i Karlstad sade med stor majoritet ja till en framtid för Skutberget, som innefattar både en välbehövlig upprustning av friluftsområdet och etableringen av en Muminpark på en del av området. Det är ett positivt och framsynt beslut.

Nu lär det ta många år innan allt blir verklighet. Främst väntar flera överklaganden från Muminmotståndare, och de kan dras i juridisk långbänk upp till mark- och miljööverdomstolen. Det vore olyckligt för kommunen och dess framtid om överdriven hänsyn till strandskyddet skulle sätta stopp för utvecklingen.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.