Karlstadsbuss satsar på solceller

Publicerad:
Karlstadsbuss kommer nu att testa solcellsdriven belysning på två av sina hållplatser i Karlstad. Foto: Håkan Strandman

Karlstadsbuss kommer nu att testa solcellsdriven belysning på två av sina hållplatser i Karlstad.

De utvalda hållplatserna är Rudsskogen och Gaperudsgatan där belysningen installerades under veckan.

– Vi vill testa detta i ett led att skapa större trygghet för våra resenärer. Vi vet att det finns ett antal hållplatser runt om i Karlstad där det saknas belysning i väderskydden samtidigt som gatubelysning är på andra sidan gatan. Vi har därför velat testa solcellsdriven belysning på ett par hållplatser för utvärdering, säger Mathias Lindgren, trafikchef tätort i Region Värmland i ett pressmeddelande.

Kommunen står i det här fallet för finansieringen av belysningen medan Karlstadsbuss har svarat för installationsarbetet.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstadsbussMathias LindgrenNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare