Hoppa till huvudinnehållet

Nya ägare tar över Sommarros golfbana

Publicerad:
Sommarro golfklubb får nya ägare. Från vänster Anders Bäckström, Mats Hultman, Claes Hagberg, Jonas Seleskog och Magnus Bodin.
Sommarro golfklubb får nya ägare. Från vänster Anders Bäckström, Mats Hultman, Claes Hagberg, Jonas Seleskog och Magnus Bodin. Foto: foto: Privat

Sommarros golfanläggning får nya ägare och kommer att utveckla det redan pågående samarbetet med Bryngfjordens golfanläggning.

Claes Hagberg startade Sommarro golf på gamla flygfältet i Karlstad 2003.

Lars Järner kom senare in som delägare, men han lämnade för några år sedan. Nu säljer Claes Hagberg 12-hålsbanan på gamla flygplatsen.

Fyra privatpersoner bildar ett nytt bolag som tar över ägandet och driften av Sommarro golf.

Två av dem, Magnus Bodin och Mats Hultman, är medlemmar i Sommarro och har tillbringat mycket tid på banan. Men de kommer inte att arbeta på anläggningen.

De två andra, Jonas Seleskog och Anders Bäckström äger redan en golfbana, Bryngfjordens 18-hålare.

De två senast nämnda kommer att fortsätta arbeta på Bryngfjorden och heller inte delta i den dagliga verksamheten på Sommarro.

Däremot kommer Bryngfjorden att ta över driften av grönytorna på Sommarro. Och man ser goda möjligheter att fortsätta och utveckla samarbetet som klubbarna redan har haft i sju år.

– Hur vet vi inte än, säger Jonas Seleskog.

– Allt är väldigt nytt än så länge. Vi skrev på alla papper i tisdags kväll. Men tanken är att det ska gynna medlemmarna i båda klubbarna.

Klubbarna beräknas tillsammans få närmare 2 000 medlemmar under den kommande säsongen.

Artikeltaggar

GolfKarlstadNyheterSommarro GKSport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.