Hoppa till huvudinnehållet

18 miljoner till KAU-forskning om digitalisering

Publicerad:
Karlstads universitet. Arkivbild.
Karlstads universitet. Arkivbild. Foto: Helena Karlsson

Centrum för tjänsteforskning, CTF, vid Karlstads universitet får drygt 18 miljoner kronor till ett nytt forskningsprojekt i samverkan med näringslivet.

Projektet handlar om att titta närmare på hur digitalisering och tjänstefiering påverkar kunder och företag med fokus på upplevelser och utveckling av tjänster.

Tjänstefiering innebär att ett företag går från ett produktfokus till att lägga fokus på att öka sitt utbud av tjänster, för att skapa ett värde för eller tillsammans med kunden.

– Vi ser att företag gör stora investeringar i digitalisering och tjänstefiering, men att det inte alltid ger mer nöjda kunder eller högre lönsamhet. Målet med projektet är att förstå orsakerna till detta och hjälpa företag att lösa dessa paradoxer i deras verksamheter, säger Lars Witell, projektledare och professor i företagsekonomi vid CTF, i ett pressmeddelande.

Ett flertal företag, däribland Löfbergs, Ikea och Volvo Techonolgy, deltar i projektet.

Forskningen pågår under tre år till en total kostnad på runt 35 miljoner, varav 18 miljoner kommer från KK-stiftelsen.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads universitetNyheterNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.