Hoppa till huvudinnehållet

Värmlandskommuner får nästan kvarts miljon till filmprojekt

Publicerad:
Foto: Patrick Semansky

Torsby, Säffle och Kristinehamn hör till de kommuner som i höst får pengar av Svenska filminstitutet. Pengarna ska gå till filmkulturell verksamhet för barn och unga. Totalt får kommunerna 246200 kronor. Totalt fördelades 1 300 000 kronor till 18 olika projekt.

Syftet med Filminstitutets stöd är att ge barn och ungdomar möjlighet att fördjupa sina kunskaper om rörliga bilder, och att få kvalitativa filmupplevelser på biograf. Stöd ges till kommunal verksamhet för att initiera projekt, med målet att på sikt bli permanenta med lokala medel.

– Allt fler kommuner prioriterar tyvärr ner kultur och filmpedagogisk verksamhet. Vi satsar vidare på att sprida medvetenhet om att ökad kunskap om rörliga bilder är nödvändig för en stark demokrati. Där har detta stöd stor betydelse, menar Filminstitutets vd Anna Serner.

Region Värmlands filmutvecklare Kjerstin Persdotter säger att den goda tilldelningen till Värmland beror på att de sökande är igång med sin verksamhet. Det finns något att bygga vidare på. Region Värmland stödjer och samarbetar med de kommuner som vill utveckla filmverksamheten för barn och unga.

Artikeltaggar

BarnKristinehamnKristinehamns kommunNyheterSäffleSäffle kommunSvenska FilminstitutetTorsbyTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.