Hoppa till huvudinnehållet

Pål Jonson ny ordförande i försvarsutskottet

Publicerad:
Pål Jonson (M).
Pål Jonson (M). Foto: Jonas Klint

Pål Jonson (M) är vald till ny ordförande för riksdagens försvarsutskottet.

– Jag är tacksam inför förtroende att leda försvarsutskottet. Det kommer att ske under en intensiv tid i försvarspolitiken. Huvudfokus kommer att ligga på att få till ett försvarsbeslut nästa år som leder till ett starkare totalförsvar i ljuset av det försämrade omvärldsläget, säger Pål Jonson, i ett pressmeddelande.

Pål Jonson från Arvika efterträder den 1 januari Beatrice Ask (M) som utsetts till ny landshövding i Sörmland.

Han har sedan tidigare även blivit utsedd till ny försvarspolitisk talesperson för Moderaterna.

Artikeltaggar

ArvikaBeatrice AskPål JonsonPolitik

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.