Hoppa till huvudinnehållet

Fullsatt firande – men biskopen saknades

Publicerad:
När N:a Finnskoga kyrka hade festligheter i helgen deltog inte biskop Sören Dalevi. Varför inte, funderar en insändarskribent. Nedan svarar biskopen.
När N:a Finnskoga kyrka hade festligheter i helgen deltog inte biskop Sören Dalevi. Varför inte, funderar en insändarskribent. Nedan svarar biskopen. Foto: Fredrik Karlsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

N:a Finnskoga kyrka i Övre Älvdals församling firade i helgen 50-års jubileum, återinvigning efter ombyggnation i kombination med julkonsert.

Fullsatt kyrka. Vid ett sådant tillfälle borde naturligtvis biskopen och kontraktsprosten närvara.

Varför ignorerar ni detta tillfälle?

Känns inte som ni bryr er om Nordvärmland.

Besviken församlingsbo

Svar direkt:

Det låter som en fantastisk återinvigning, och jag är glad att få höra om fullsatt kyrka i N:a Finnskoga! Självklart bryr vi oss om Nordvärmland. Hela stiftet är viktigt, och jag försöker att finnas på plats i olika delar av stiftet så ofta det bara går.

Det finns ungefär 170 kyrkor runt om i stiftet, och jag kan omöjligt vara på plats vid varje festligt tillfälle, även om det hade varit roligt. Som tur är finns det många duktiga präster och andra medarbetare, inte minst i norra Värmland, som gör ett mycket bra jobb.

Mitt mål är att vara så tillgänglig som möjligt med hänsyn till övriga uppgifter som man har som biskop, bland annat genom möten med församlingsbor och medarbetare och genom att skriva krönikor och andra texter.

Jag kommer att besöka N:a Finnskoga och andra delar av Övre Älvdals församling framöver och hoppas att vi möts i en återigen fullsatt kyrka. Vi ses då!

Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift

Artikeltaggar

BiskopenInsändareNorra FinnskogaTorsby