Hoppa till huvudinnehållet

Byggnads stämmer byggbolag på miljonbelopp

Publicerad:
Torbjörn Hagelin, avtalssekreterare Byggnads. Foto: Byggnads

Fackförbundet Byggnads har under onsdagen lämnat in en stämningsansökan till Arbetsdomstolen mot ett byggföretag som varit med i byggnationen av en ny pappersmaskin på BillerudKorsnäs i Grums.

– När vi har granskat det här företaget på arbetsplatsen i Grums har vi sett att det har skett ett omfattande fusk, lönedumpning och rena olagligheter. Det här ska inte behöva hända en enda arbetare på svenska byggen. Nu sätter vi ner foten mot de oschyssta villkoren och tar entreprenören till arbetsdomstolen, säger Torbjörn Hagelin, Byggnads avtalssekreterare, i ett pressmeddelande.

Byggnads yrkar på åtta miljoner kronor i skadestånd.

– Vi anser att vi har goda möjligheter att vinna det här målet, och påvisa att fusk inte lönar sig. Det här är ett av många exempel på de fajter vi tar varje dag för alla byggnadsarbetare och för att seriösa byggföretag ska kunna konkurrera på rättvisa villkor, säger Torbjörn Hagelin.

Det aktuella företaget har vid tidigare tillfällen varit inblandade i en stor härva byggfusk och ett flertal allvarliga arbetsplatsolyckor.

Artikeltaggar

ArbetsdomstolenBillerud KorsnäsGrumsNäringsliv

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.