Hoppa till huvudinnehållet

Västerstrand tappade mot topplaget

Publicerad:
Caiza Stålheim blev tvåmålsskytt i matchen.
Caiza Stålheim blev tvåmålsskytt i matchen. Foto: Helena Karlsson

Västerstrand som tagit en vinst på de fyra inledande matcherna i damernas bandyallsvenskan, tog under söndagen emot topplaget Villa Lidköping U. Trots att Västerstrand varit i överläge större delen av matchen så orkade de inte hålla emot. Matchen slutade 5–5.

Det var som sagt hemmalaget som öppnade bäst, då de tog ledningen redan i den sjätte minuten när Maja Haraldsen spelade fram Caiza Ståhlheim. Cirka kvarten senare kunde hemmalaget utöka sin ledning när kaptenen Isabelle Hedberg spelades fram av Marie Emmesjö. Bara några minuter senare kunde samma Emmesjö även hon bli uppskriven i målprotokollet när Västerstrand återigen utökade sin ledning till 3–0.

– Det känns gött när vi lyckas gå ifrån till en tremålsledning såpass tidigt, säger spelande tränaren Caiza Stålheim.

Kort efter Västerstrands 3–0-mål kom också reduceringen för Villa Lidköping efter att Ilda Andersson dragit på sig en utvisning. Hemmalaget skulle dock få sista ordet i den första halvleken när Margareta Grahn slog in Vendela Johanssons hörna i slutsekunderna.

Hanna Arkbro med en av flera räddningar.
Hanna Arkbro med en av flera räddningar. Foto: Helena Karlsson

Andra halvleken skulle dock bli bortalagets. Ett tufft och fysiskt spelande Västerstrand gjorde att de inte orkade stå emot och fick i och med det se gästerna reducera två gånger om innan det dessutom var kvitterat när det var tio minuter kvar av ordinarie tid.

Västerstrand tog återigen ledningen i den 85:e matchminuten när Caiza Stålheim gjorde sitt andra mål för dagen. Målet såg ut att ge Västerstrand sin andra vinst för säsongen men Villa Lidköping lyckades återigen kvittera på straff tre minuter från slutet.

– Vi gör en bra match där vi kommer ett steg i rätt riktning. Vårt fysiska spel gör att vi inte orkar matchen ut, vi tränare får komma på en taktik som gör att vi ska orka hela matchen. Vi har dessutom flera spelare som spelade med förkylning och flera spelare var borta på grund av skada, säger Caiza Stålheim.

Artikeltaggar

BandyVästerstrands AIKVilla Lidköping

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.