Tre Kronor vann efter Johanssons storspel

Ishockey
PUBLICERAD:
Tre Kronors målvakt Lars Johansson, mitten, storspelade mot Tjeckien i Channel One Cup.
Foto: Pavel Golovkin/AP/TT
Tre Kronor avslutade Channel One Cup med att besegra Tjeckien med 3–1 i Moskva.

32-årige målvakten Lars Johansson, till vardags i KHL-laget CSKA Moskva, var en av de bästa svenska spelarna och räddade 26 av 27 skott.

Magnitogorskcentern Dennis Rasmussen bidrog starkast framåt med två mål i matchen. Först satte 29-åringen 1–0 i början av andra perioden och sedan fastställde han slutresultatet med ett mål i öppen bur. Däremellan hade Malte Strömwall gjort Sveriges 2–0-mål och Tjeckiens Hynek Zohorna stått för en reducering.

Sverige avslutade därmed ishockeyturneringen, som var nye förbundskaptenen Johan Garpelövs första, med två segrar och en förlust. Inför värdnationen Rysslands match mot Finland senare i dag toppade Tre Kronor tabellen, en poäng före Ryssland.