Hoppa till huvudinnehållet

The Who - Den kreativa kemin lever

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Vem hade trott detta? Min The Who-pejl har inte varit hundraprocentig under de senaste åren även om gamla alster som Who’s next från 1971 vädras med jämna mellanrum och Woodstocks femtioårsjubileum hade engelsmännen i centrum.

Det här är blott andra fullängdaren sedan 1982 i en karriär som sträcker sig över sex decennier. Redan under öppnande låtarna All this music must fade och Ball and chain förstår jag att The Who faktiskt är att räkna med. Passningar till den egna karriären är många och Roger Daltreys pipa låter fantastisk trots 75 år fyllda. Att vokalisten och gitarristen Pete Townshend lyckats samarbeta, de enda nu levande originalmedlemmarna, känns helt otroligt. Jag trodde att de bara bråkade. Visst, de har inte befunnit sig i studion samtidigt och vägrar direktkommunikation, men den kreativa kemin lever.

Den riktiga nerven saknas och ibland blir det lite väl mycket transport, men när poppiga rockdängan Break the news kickar in blir jag riktigt lycklig.

Bästa låt: Break the news

Artikeltaggar

RockSkivorThe Who