Utmanande resa

Ledare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Arbetsmarknads- och socialnämndens ordförande Per-Inge Lidén (MP).
Foto: Joachim Lagercrantz

I går beslöt arbetsmarknads- och socialnämnden i Karlstads kommun om drygt 61 miljoner kronor i besparingar. Under många år har de överskridit sin budget och nu får man dra i nödbromsen för att inte ha lyckats hålla ekonomin.

Samtidigt så har det framgått att sju personer – två politiker, ordföranden Per-Inge Lidén (MP) och vice ordföranden Christian Norlin (S), samt socialchefen Monica Persson och fyra andra tjänstemän – i början av året åkte på en tjänsteresa till Vancouver i Kanada till en kostnad av 230 000 kronor. Det är förvisso inte mycket sett till de nu aktuella besparingarna, men det sticker onekligen i ögonen. De borde ha vetat bättre än att ge sig iväg på en sådan resa.

Detta är en ledarartikel som uttrycker tidningens politiska linje. Nya Wermlands-Tidningens politiska etikett är konservativ.