Coop säljer mer mark på Tullholmen

Publicerad:
Coop Värmland fortsätter att sälja mark på Tullholmen i Karlstad. Foto: Helena Karlsson

Coop Värmland fortsätter att sälja mark på Tullholmen i Karlstad. Nu står det även klart att man har tecknat avtal med Riksbyggen.

Riksbyggen lägger vantarna på mark motsvarande cirka 9 300 kvadratmeter där man nu planerar för cirka 230 bostäder.

– Det är glädjande att intresset för området är så pass stort så att försäljningen går enligt planerna, säger Coop Värmlands vd Tomas Sjölander i ett pressmeddelande.

– Från Riksbyggens sida är vi oerhört glada och stolta över att få vara en av de parter som kommer att utveckla Karlstad med en ny stadsdel. Vi påbörjar nu planeringen för hur vi på bästa sätt skall genomföra utbyggnaden av dessa kvarter med attraktiva och hållbara bostäder, säger Magdalena Nääs, projektchef för Riksbyggen i Karlstad.

Efter försäljningen till Löfberg Fastigheter, Magnolia Bostad och Riksbyggen återstår cirka 8 300 kvadratmeter mark med plats för cirka 280 bostäder för försäljning. Försäljningsprocessen av den kvarvarande marken kommer inledas i början av nästa år.

Artikeltaggar

Coop VärmlandKarlstadMagdalena NääsNyheterRiksbyggenTomas Sjölander

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare