Två personer häktade för mordförsök

Publicerad:
Två personer greps i en bostad i Åmål på fredagskvällen och båda är häktade, misstänkta för försök till mord. Foto: Johan Nilsson/TT

Två personer har häktats misstänkta för mordförsök sedan en person knivskurits i halsen i en lägenhet i Åmål.

En av de häktade är samma person som var målsägande när det gällde det misstänkta mobilrånet i Åmål i början av november.

I början av november inträffade en händelse som ledde till åtal om misstänkt rån på en adress i Åmål, där en mobiltelefon försvann. Den åtalade friades dock av tingsrätten i Vänersborg och släpptes på fri fot i förra veckan.

Samme man som då sa sig ha knivhotats och blivit av med sin mobil, en 35-åring, sitter nu häktad för ett knivöverfall i en lägenhet i centrala Åmål i fredags kväll. En person knivskars då i halsen och fick föras till Centralsjukhuset i Karlstad för vård.

– Det var en del blod i lägenheten, sa polisens pressinformatör Christer Fuxborg i fredags.

35-åringen greps senare samma kväll i sin bostad, tillsammans med en man i 40-årsåldern. Båda är på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Sannolika skäl är den högre misstankegraden.

De båda anhölls efter gripandet och häktades i tisdags, efter beslut av Vänersborgs tingsrätt.

Två personer är häktade för mordförsök, har polisen ändå någon huvudmisstänkt för att vara den som höll i kniven?

– Det kan jag inte uttala mig om, säger Magnus Wallin, utredningschef på polisen Dalsland.

Har ni någon uppfattning om huruvida motivet kan vara hämnd?

– Det kan jag inte heller uttala mig om.

En teknisk undersökning har genomförts i lägenheten där överfallet skedde. Vissa spår har säkrats, men inget tillhygge som kan ha använts vid överfallet har hittats.

Kan du säga om det varit fler i lägenheten vid händelsen för överfallet?

– Det vill jag heller inte uttala mig om. Vi är ännu så länge i ett tidigt skede av utredningen. Vi har hållit förhör med de inblandade och fler förhör kommer att hållas. Vi avvaktar också resultatet av den tekniska undersökningen. Men sammanfattningsvis, hittills, skulle jag säga att utredningsläget är gott, säger Magnus Wallin.

De båda misstänkta ska sitta häktade fram till julafton. Då ska beslut tas, antingen om åtal eller fortsatt häktning. Det kan förstås också framkomma omständigheter som gör att de båda släpps på fri fot.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusVänersborgs tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare