Artisten Marie Fredriksson är död

Nöje/Kultur
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Marie Fredriksson.
Foto: Balazs Mohai
Sångerskan Marie Fredriksson har avlidit. Hon blev 61 år gammal.

Tillsammans med Per Gessle slog hon igenom med gruppen Roxette på 1980-talet med hits som "The Look", "Listen to your heart" och "It must have been love". Gruppen sålde 80 miljoner skivor och hade fyra ettor på Billboards Hot 100-lista.

Fredriksson drabbades av en hjärntumör 2002, men tillfrisknade och turnerade på nytt med Roxette under åren 2010-2016.

Hon avled på måndagsmorgonen i sviterna av sin tidigare sjukdom. uppger hennes manager i ett mejl till TT.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

REKOMMENDERAT FÖR DIG