Hoppa till huvudinnehållet

"Extremt tråkigt" - nedbäddad "Linkan" tvingas avstå Tre Kronor

Publicerad:
Färjestads Michael Lindqvist tvingas tacka nej till Tre Kronor och  Channel One Cup på grund av sjukdom.
Färjestads Michael Lindqvist tvingas tacka nej till Tre Kronor och Channel One Cup på grund av sjukdom. Foto: Janerik Henriksson/TT

Det var liksom lite läge att visa Johan Garpenlöv att det finns ett intresse för VM till våren.

Men Färjestads Micke Lindqvist får vackert stanna hemma - knockad av flunsan.

– Extremt tråkigt, men här ligger jag nedbäddad, säger "Linkan". från sjuksängen.

Lindqvist har haft en lysande höst och parkerar just nu på andraplatsen i SHL:s poängliga. Den ende han har före sig är kedjekompisen Marcus "Lilliz" Nilsson.

– Jag måste vara nöjd så här långt, både ur mitt eget och lagets perspektiv. "Lilliz" och jag har funkat riktigt bra ihop, säger Micke.

"Bra skyltfönster"

Lika nöjd är han inte med den position han innehar just nu - nedbäddad med feber.

Han tvingades under måndagen tacka nej till landslagsturneringen Channel One Cup.

– Extremt tråkigt. När man blir uttagen till landslaget ser man verkligen fram emot det. Dessutom är de här turneringarna ett bra skyltfönster, man får chansen att visa upp sig för tränarstaben vilken dessutom nu är ny.

Drömmer om VM

Nej, han får ingen möjlighet att i blågul dress visa sina färdigheter för nye förbundskaptenen Johan Garpenlöv - den här gången.

– Just nu ligger jag i soffan hemma hos föräldrarna i Stockholm. Jag blev kvar här när vi var på väg hem från Luleå, säger Micke.

Och fortsätter:

– Men inget ont som inte har nåt gott med sig. Nu får jag tid att återhämta mig. Och förhoppningsvis får man fler chanser.

Drömmer du om VM-spel i vår?

– Klart jag gör det. Proffsen gör det inte lättare att komma med, men jag ska göra vad jag kan och sedan får vi se hur långt det räcker.

Artikeltaggar

Channel One CupIshockeyJohan GarpenlövMichael Lindqvist

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.