Bubbel från Byrån: Högtflygande aktivism

Signerat
PUBLICERAD:
Byrån är imponerad över de avtryck Greta Thunbergs aktivistgärning åstadkommer. Alltså klimatavtryck.
Foto: Pedro Rocha/AP
Men kruxet är att få tag på en vettig besättning. Efter Thunbergs första vända flögs fem besättningsmän till USA, och inför sista turen en tävlingsseglare, skriver Byrån.

Klimataktivisten Greta Thunberg har blivit världsbekant för sin ståndaktighet. Hon väljer konsekvent bort flyget när hon kastar sig mellan toppmöten, även när de råkar vara på andra sidan Atlanten. Istället seglar hon. Men kruxet – som alla ägare av flotta båtar är bekanta med – är att få tag på en vettig besättning. Efter Thunbergs första vända flögs fem besättningsmän till USA, och inför sista turen en tävlingsseglare.

Byrån är imponerad över de avtryck Greta Thunbergs aktivistgärning åstadkommer. Alltså klimatavtryck.

Straff från ovan

Kristdemokraterna har tagit influenser från andra sidan pölen. Under jippot Black Friday reades partimedlemskap ut – för halva priset. Och resultatet av att inte åsätta partiet ett högre värde kom nästan direkt.

I SCB:s stora partisympatiundersökning närmare halverades Kristdemokraterna, jämfört med mätningen i maj. Om det är en högre försyn eller olyckligt sammanträffande vågar Byrån dock inte sia om.

Politiskt kommando

Sådan herre sådan hund, heter det. Nyligen visade statsvetaren och S-profilen Stig-Björn Ljunggren prov på det när han med sin lilla vovve och förevisade kommandot ”Ulf Kristersson”. Det fick hunden att hoppa, skälla och försöka bita.

Kristersson själv har blivit med Welsh springer spaniel. Byrån vill därför tipsa M-ledaren om några kommandon: ”Stefan Löfven” – gäspa och gå och lägga sig. ”Magdalena Andersson” – knycka folks sedlar och mynt. ”Annie Lööf” – gå åt vänster.

Grön röra

Det skojas ju ofta om Miljöpartiet som det oorganiserade partiet. Byrån kan avslöja att den självbilden råder även inom partiet. I samband med ett seminarium om Miljöpartiet återberättade en höjdare till talare vad som sagts. Mellan skål och vägg ska en MP-ledare liknat att leda partiet MP med att leda en mellanstadieklass på nöjesfältet Gröna Lund. Det säger också något om partiets referensramar – huvudstaden och akademikerorter.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.