Replik: Det finns inget Miljöparti på Hammarö

Debatt
PUBLICERAD:
Jens Meyer, ett av era språkrör, är ordförande i bildningsnämnden. Ett uppdrag som han definitivt inte skulle ha eftersom han är lärare på Hammarlunden. Samtidigt är han chef över skolchefen som är chef över honom, skriver Lars Westling.
Foto: Joachim Lagercrantz
Det framgår tydligt av den prioriteringen och ditt svar att partiet på Hammarö inte är ett miljöparti, utan ett skolparti med tydliga borgerliga värderingar, skriver Lars Westling.

Svar till Nils Bagge (NWT 27/11).

Tack för svaret! Ett förtydligande: Under det senaste året har jag skrivit många insändare. Jag har haft synpunkter på alla partier. Det är mina åsikter. Jag företräder inget parti.

Hammarösamverkan har dragit ner tre tjänster på kommunkontoret. Två av dessa är miljöhandläggare. Det visar vilken verksamhet, man tycker att man kan spara på. Även "Miljöpartiet" ställer sig bakom beslutet.

"Miljöpartiet" vill ha respekt. Det får man om man använder rätt varubeteckning. Det framgår tydligt av den prioriteringen och ditt svar att partiet på Hammarö inte är ett miljöparti, utan ett skolparti med tydliga borgerliga värderingar. För att få igenom den politiken säljer ni ut miljöpolitiken. Ni är fanatiska motståndare till ett gemensamt högstadium och därmed en mera likvärdig skola på Hammarö. I svaret påstår ni dessutom att satsningen på två högstadier är en miljösatsning.

Då har man inte mycket och berätta om sin miljöpolitik. Det är ett lika befängt uttalande som när ni påstod att skolan på Hammarö är likvärdig. Ni skriver även att miljöfrågorna i kommunen skall tas över av de olika förvaltningarna. Den typen av förklaringar tar man till för att förklara bort nerdragningar och lägga ut dimridåer. Var skall förvaltningarna som kämpar med stora sparbeting få de pengarna ifrån?

Det finns annat som inte heller ger respekt. Jens Meyer, ett av era språkrör, är ordförande i bildningsnämnden. Ett uppdrag som han definitivt inte skulle ha eftersom han är lärare på Hammarlunden. Samtidigt är han chef över skolchefen som är chef över honom. Det är lagligt men olämpligt. Hur tänker "Miljöpartiet"?

Bagges brösttoner tycker jag inte behöver kommenteras. De står för sig själva. Den tidigare miljösamordnaren på Hammarö har gjort ett bra jobb. Han fick arbete direkt i Arvika. Där har man andra prioriteringar och satsar på både miljö och ett gemensamt högstadium.

Lars Westling

Skoghall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.