Stinnerbom med flera - Julkänsla i midvintertid

Skivor
PUBLICERAD:

Låtarna på A light in the dark utgör stommen i Västanå Teaters uppsättning Västanå Jul och musikaliskt hittar vi i huvudsak rötterna i den irländska och den svenska folkmusiktraditionen.

För den irländska står sångerskan Heidi Talbot och för den svenska Roger Tallroth, Magnus Stinnerbom och Sophia Stinnerbom. Här ryms covers av bland annat Ron Sexsmith, nyskrivna låtar och traditionella julsånger med det gemensamma att allt utspelar sig i brytpunkten mellan det irländska och det svenska och framförallt i brytpunkten mellan ljus och mörker.

Det känns så att säga mer julbal på Ekeby än glittrig julshow och det fungerar alldeles utmärkt. I centrum står ljusets återkomst även om julen såklart finns med i botten. Talbots klara röst är som klippt och skuren här och den livsbejakande musiken gör att man sippar på glöggen och tar sikte mot livet på andra sidan mörkret.

Bästa låt: O holy night

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.