Nio nya insändare om direktörslöneavtalen

Insändare
PUBLICERAD:
Anneli Snobl slutade som regiondirektör. Avslutet blottade nya uppgörelser kring regionens direktörers löneavtal. Många reagerar mot dessa.
Foto: Helena Karlsson

Direktörslöneavtalen i Region Värmland fortsätter att röra upp känslorna i Värmland. Många insändare på temat skickas in till oss på NWT. Första insändarstormen kom förra veckan. Här är några insändare till som skrivits under de senaste dygnen:

"Fy skam på er"

Nej, nu måste det väl ändå vara färdigskitet i det blå skåpet.

En kvinna vid namn Snobl såg till att ytterligare åtta chefer fick samma avtal som henne utanför gällande regler för semesteravtal och pensionsgrund.

Att detta späder på politikerföraktet är inget att tvivla på. Detta och mycket annat får Sverigedemokraterna att öka i opinionen.

Detta är korruption och en fara för vår demokrati.

Fy skam på er.

Anneli Snobls avgång och ersättningar upprör rejält.

Margit Nilsson

Avgå är det enda rätta!

Som moderat väljare tycker jag och flera andra moderater gränslöst illa om Fredrik Larssons hantering av regiondirektörens avgångsvederlag.

För partiet bästa skall Fredrik Larsson lämna uppdraget.

Förtroendet är förlorat och risken för en långvarig belastning är uppenbar. När man inte skött sitt uppdrag är det självklart att ta sitt ansvar fullt ut. Avgå är det enda rätta.

Besviken moderat

Fel på värmlänningarna?

Vad är det för fel på oss värmlänningar att vi ska drabbas av så erbarmligt

dåliga representanter, som ska utse våra högsta tjänstemän inom regionen?

Vad sysslar åtta, nej nio regiondirektörer egentligen med dagligen, eftersom deras framtid måste skyddas med extra ekonomiska fallskärmar?

Finns det några regler eller befattningsbeskrivningar som beskriver vilka befogenheter chefstjänstemän är skyldiga att arbeta efter? Löneavtal ska väl inte hanteras enskilt av våra hårt arbetande chefer utan biträde av skickliga specialister och framför allt inte i avsaknad av ansvariga politiker!

Det verkar tyvärr som om regeln är att ju högre upp i hierarkin man lyckats klamra sig, desto större friheter kan man efter behag bevilja sig utan ansvar!

Ändring behövs!

Albin Hildén-Höglander

Luttrad underbetald skattebetalare

”Nu river jag avtalet”

Har dessa regiondirektörer någon minsta skam i kroppen och känsla för moral och etik bör de omgående gå ut offentligt och meddela: Jag är ledsen, jag gjorde ett misstag, nu river jag detta moraliskt förkastliga avtal.

Tyvärr lär vi nog inte få uppleva detta.

I så fall kvarstår min uppfattning om dessa människor som ligger bakom dessa avtal.

Göran Andersson

Pengar finns - för "rätt" personal

Alla människor kommer nån gång i kontakt med sjukvården och ser vilket fantastiskt arbete och engagemang dom jobbar med.

Trots extrapass,helgjobb jobbar jul, nyår, påsk etc för att verksamheten skall fungera så har dom, i mina ögon, uselt betalt.

Enligt cheferna på Region Värmland finns inget utrymme ekonomiskt att betala mer eller anställa mer personal för avlastning. Verksamheten går med hundratals miljoner i förlust varje år.

Hur kan det då komma sig att i Regionens hus 300 meter längre bort från Centralsjukhuset verkar det finnas ett överflöd av pengar till den administrativa personalen som jobbar vardagar 08-16.

Eftersom det är i samma ”portmonnä” som pengarna finns (skattepengar) så vore det intressant och få en vettig förklaring av någon av direktörerna vad det beror på?

Om det nu finns nån förklaring!

Janne

Obegripligt att han sitter kvar

Utan att ta ställning i den uppmärksammade debatten gällande avtalen med direktörerna inom Region Värmland, så behöver debatten nyanseras.

Ulrik Andersson har varit ansvarig för det som tidigare hette Värmlands Landsting. Om jag minns rätt var hans titel Landstingsborgarråd. Under hans tid införde man ett nationellt rapporteringssystem. Det utgick premier utefter hur väl man rapporterade in i detta system.

Hade Värmlands Landsting skött sig och rapporterat som man skulle hade man fått ett tillskott på 110 miljoner kronor. Denna summa blev vi alltså utan på grund av att man inte lyckades få till detta sätt att rapportera. Att då som ansvarig för en förlorad intäkt på 110 miljoner, ha mage att sitta och gnälla och kritisera andra för att de gör ett, enligt hans tycke, förstår jag inte.

Någon form av självkritik måste väl ändå finnas. Det övergår mitt förstånd att ingen annan har reagerat.

Att Ulrik Andersson överhuvud taget sitter kvar på högre tjänster som innefattar någon form av ansvar inom sjukvården är för mig obegripligt.

Trött på pajkastning för partipolitisk vinning

En käftsmäll på vanligt folk

Guldkantade avtal för alla direktörer, skandalerna fortsätter som tidigare, och vanligt folk blir förbannade.

Hur kan detta vansinne få fortsätta?

Nu är det Snobl som signerat guldavtalen. Då säger sossen Ulric Andersson, " det är inget bra avtal ".

Men snälla du Ulric - gör något istället för att bara tycka att det inte är bra.

Alla dessa guld avtal som delas ut är inget annat än en käftsmäll på vanligt folk.

Skulle nån vanlig arbetare få sparken eller sluta, då händer detta, besök närmaste Arbetsförmedling.

I bästa fall får denna arbetslösa person stämpla. Det är deras värld. Till skillnad från våra direktörer som erhåller miljoner, vare sig de får sparken eller slutar frivilligt.

F-n folket kokar av ilska och ingen vågar eller vill stoppa detta vansinne.

Vansinnet kommer aldrig att försvinna, snart får vi läsa om mera miljon avtal.

Och våra politiker väntar på att de snart också ska få sina miljon avtal om de får sparken eller slutar. För de har ju ett guldavtal. Att det luktar korruption är inte fel gissat.

Jag och tusentals mår illa.

Tommy den XII

Toppen, Larsson löser!

Bra, Fredrik Larsson!

"Jag får ta på mig det, jag borde ha hanterat det bättre", säger regionrådet Fredrik Larsson till media.

Så bra! Han säger att han tar på sig det. Då är ju ingen skada skedd.

Skattebetalarna hålls skadeslösa och Fredrik Larsson tar på sig utgiften för regiondirektör Snobls höga avgångsvederlag.

Rätt skall vara rätt

Nu får det vara nog!

ERSÄTTNING. Nej, nu jävlar får det vara nog! Region Värmland får endera lägga ner regiontrafiken eller rensa upp bland anställningsavtalen för de högre cheferna.

För både och har inte vi skattebetalare råd med! Någon j-a måtta och anständighet måste finnas även i offentliga byråkratorganisationer.

En tänkande man

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.