Merge Records - En spretig men trevlig jul

Skivor
PUBLICERAD:

För att fira sitt 30-årsjubileum har skivbolaget Merge sammanställt ett julalbum. I huvudsak är det indie, halvpunk och folk och klassiska julsånger blandas med nyskrivna låtar. Bland klassikerna hittar vi Shout out louds innerliga version av Blue Christmas och Apex Manors traditionella White Christmas. En semi-ny klassiker är John Prines Christmas in prison, här i en skön duett mellan Lucinda WIlliams och Hiss Golden Messenger.

Bland de nyskrivna låtarna sticker The Essex Greens ut med Green Christmas liksom Mikal Cronins ELO-doftande Christmastime Heist. Det är en överraskande trevlig samling jullåtar som blandar det traditionella med det nya och med vitt skilda och inte alltid sockersöta infallsvinklar på julen.

Visst innebär det att det spretar och skevar lite, men det är ju precis så julen är och det gör också att man inte tröttnar lika fort som man annars brukar.

Bästa låt: Christmas in prison

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.