Linnea Henriksson - Mästerligt Maurodoftande

Skivor
PUBLICERAD:
Linnea Henriksson sjunger in julen.
Foto: Naina Helén Jåma/TT

Efter att Mauro Scocco briljerade med och peakade i fluffig vuxenmisär med sitt julalbum, var det liksom aldrig någon som tog upp den stafettpinnen. Mauros jullåtar är mästerliga. De är förhöjt skira men avverkar ändå så otroligt vardagliga saker.

Nu ger så Linnea Henriksson ut en sex spår lång ep, och av resultatet att döma har hon haft Dr Space som ledstjärna för de två originalspåren. De hade gärna fått vara fler. Henriksson är just nu ute på en ganska omfattande julturné och naturligtvis är det här släppet ett utmärkt komplement till scenframträdandet.

Hennes tolkningar av Wham!, Joni Mitchell och gamla hederliga svenska julsånger är alldeles utmärkta och gör sig säkert ypperligt i konsertform nu i december. Men om jag fått önska hade Linnea Henriksson gett mig fler Maurodoftande nutidspsalmer om melankoli och glömda julklappsköp.

Bästa låt: Fira jul med mig

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.