Inte klart var i Skåre den nya sporthallen byggs

Publicerad:
En ny sporthall ska byggas i Skåre. Antingen uppförs den på grusplanen tvärs över gatan vid Ilandaskolan (bilden) eller vid Stodeneskolan. Foto: Lisa Olaison

I samband med förra valrörelsen lovade politikerna från båda blocken att Skåre ska få en ny sporthall.

För 2020 har 35 miljoner kronor avsatts i budgeten, men det är ännu inte klart var den ska byggas. Det står mellan intill Ilandaskolan eller vid Stodeneskolan.

Skåreborna har under många år krävt att det ska byggas en ny sporthall med fullmått och liten läktare på orten. Behovet är stort av mer hallkapacitet i kommunens största kransort.

Och en ny sporthall blir det. Den politiska majoriteten har avsatt 35 miljoner kronor i budgeten för 2020 för satsningen.

Men trots att byggstarten är så nära förestående har det ännu inte fattats något beslut om var i Skåre som hallen ska byggas. Just nu pågår det en utredning om detta på teknik- och fastighetsförvaltningen.

Två förslag finns

– Det finns två förslag. Antingen byggs sporthallen på grusplanen tvärs över gatan vid Ilandaskolan eller så placeras den vid Stodeneskolan.

– Det finns för- och nackdelar med båda förslagen. Fördelarna med en placering vid Ilandaskolan är att man får ytterligare en hall på orten, något som föreningarna vill ha.

– Fördelen med att lägga den vid Stoendeskolan är att man kan ersätta dagens hall där som är gammal och sliten. Men då får man inte ytterligare en sporthall och byggtiden blir längre eftersom den måste byggas på ett skolområde, säger teknik- och fastighetsdirektör Per-Anders Bergman.

Han konstaterar att det inte finns någon given vinnare och att man även ska studera trafiklösningarna för respektive placering.

– Det gäller samtidigt att få till ett så högt utnyttjande av den nya sporthallen som möjligt och den bästa totallösningen, säger kultur- och fritidschefen Mats Ahrén.

Beslut i januari

Snart ska det politiska beslutet om sporthallens placering tas.

– Ambitionen är att nämnden ska fatta beslutet under vårt möte i januari så att bygget sedan kan gå i gång så snabbt som möjligt efter det, säger Henrik Lander (C), ordförande i teknik- och fastighetsnämnden.

Byggtiden för sporthallen beräknas till närmare 1,5 år.

Artikeltaggar

Bostad och byggenHenrik LanderIlandaskolanKarlstads kommunMats AhrénPer-Anders BergmanSkåreStodeneskolan

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare