Hoppa till huvudinnehållet

Hundar gör teaterföreställning

Publicerad:
Hunden Luzie är en av skådespelarna i Snövit och de sju dvärghundarna.
Hunden Luzie är en av skådespelarna i Snövit och de sju dvärghundarna. Foto: Sigurd Wapelhorst

Hallå där Jana Himmel, förare till en av hundskådespelarna i Teater Mimulus föreställning Snövit och de sju dvärghundarna som spelas i mitten av december.

Vad är det för något ni ska göra?

– Vi ska spela den klassiska Snövit och de sju dvärgarna, i princip. Det är en hund som spelar Snövit, sex hundar som spelar dvärgarna och en till hund som spelar prinsen som ska rädda Snövit. Det är också två mänskliga skådespelare med som spelar den onda drottningen och spegeln.

Hur kom ni på idén om att göra detta?

– Vi har haft hund- och hästteater ganska länge nu, men inte riktigt med så här många. När vi kom på just den här teatern bjöd vi in några kompisar från brukshundsklubbar runt omkring och frågade om de ville vara med.

Jana Himmel tillsammans med sin picard Moril.
Jana Himmel tillsammans med sin picard Moril. Foto: Sigurd Wapelhorst

Är det inte svårt att göra teater med hundar?

– Det svåraste i år är att det är så många på scenen så att vi knappt får plats, annars är vi ganska vana. Men lite krångligt är det såklart. Hundarna är jätteolika och har olika uppgifter och flera av dem, och deras förare, har inte varit med på teater innan. Det ska bli spännande!

Vad är det för hundar som är med?

– Två franska vallhundar av rasen picard, tre golden retrievers, en whippet, en JAKTHUND och en boxer. Boxern är väldigt ung och livlig, så han spelar Toker.

Artikeltaggar

HundKarlstadNöje/KulturNyheterTeater Mimulus

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.