Hoppa till huvudinnehållet

Ernst nya uppdrag: hålla brasan igång

Publicerad:
Ernst Kirchsteiger gillar verkligen julen. Nu är han tillbaka i tv-rutan med en ny omgång Jul med Ernst.
Ernst Kirchsteiger gillar verkligen julen. Nu är han tillbaka i tv-rutan med en ny omgång Jul med Ernst. Foto: Filip Kowalski

Ernst Kirchsteiger är laddad inför torsdagskvällens säsongsstart på Jul med Ernst.

– Jul blir det, det kan jag lova och det finns inte en julängel som inte flyger runt i rummet, säger han i en intervju i TV4s Nyhetsmorgon.

Redan innan premiären har han dessutom inlett ett helt nytt tv-uppdrag, som också det är tänkt att sprida värme.

Det blir jul i år också, jul med Ernst alltså. På torsdagskvällen, den 5 december, sänds det första avsnittet av Jul med Ernst, och huvudpersonen själv är minst sagt laddad.

Det framgick när han gästade Nyhetsmorgon på första advent, för att berätta om programmet.

"Jul i kvadrat"

I fjol var Ernst Kirchsteiger på Saxå bruk och spelade in sitt julprogram. I år är det till Julita gård i Södermanland han kommit för att se till att den rätta julstämningen sprids från tv-apparaterna.

I förhandsreklamen för programmet syns såväl pyssel med mandarinskal som hunden Sherman i snöyra. Tre program fyllda med julpyssel och starka känslor av jul ska det bli.

Att Ernst Kirchsteiger inte har några som helst planer på att hålla igen på julengagemanget framgick tydligt i morgonintervjun.

– Det är jul i kvadrat!

Bara att börja

Han tyckte heller inte att det finns någon anledning att hålla igen eller tveka, för den som vill dra igång med julpyntandet i ett tidigt skede.

– Kom loss bara svenska folket! Julen är en glädjens högtid och bara starta den när ni vill - men inte försent!

Det är tolfte säsongen av Jul med Ernst som nu drar igång. Programmen sänds i TV4 på torsdagskvällar och finns även på TV4 Play och C More.

Håller brasan igång

Ernst är därtill aktuell med ytterligare ett julrelaterat tv-uppdrag. Han har redan klarat av det traditionella uppdraget som julaftonsvärd i SVT. I år tar han hand om TV4:s officiella julbrasa.

Brasan tändes på Julita och finns att se på webben:

"Filmen släpps i två varianter - en 3 timmars version som finns både i TV4 Play och C More, samt en ”evighetsbrasa” som går live i TV4 Play. Perfekt för den som behöver värma sig framför en brasvideo i vinter" skriver TV4 på sin hemsida.

– Det är ett hedersamt uppdrag faktiskt! kommenterade Ernst Kirchsteiger i morgonintervjun.

Artikeltaggar

DegerforsErnst KirchsteigerFamiljFilipstadFilipstadsambassadörJulJulitaNöje/KulturNyheterSaxå herrgårdTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.