Hoppa till huvudinnehållet

Välkomnar Black Friday, men saknar Persmässan

Publicerad:
Olika reor kan vara ett sätt att köpa presenter och julklappar som annars skulle vara för dyra, tycker Givmild och köpglad. Arkivbild.
Olika reor kan vara ett sätt att köpa presenter och julklappar som annars skulle vara för dyra, tycker Givmild och köpglad. Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Svar till Ingrid, NWT 30/11

Om du vill bojkotta realisationerna på Black Friday, så står det dig fritt att göra det – varje år. Det finns många som tycker likadant som du och för er finns en annan dag, nämligen White Monday, som är en manifestation mot konsumtionen.

Själv kör jag med presentskåp och handlar presenter och julklappar på rea året om. För mig börjar julklappshandeln i samband med mellandagsrean och avslutas numera i samband med Black Friday, då jag köper de sista klapparna, i stället för som tidigare på Persmässan.

Jag kan absolut hålla med om de negativa effekterna av överkonsumtion, men för egen del ser jag i stället Black Friday och mellandagsrean som goda tillfällen att köpa sådant jag gärna vill ge till nära och kära, men inte har råd att köpa till fullpris.

Personligen skulle jag gärna vilja ha tillbaka Persmässan, som var ett trevligt inslag förr om åren och var så mycket mer än bara köpfest.

Givmild och köpglad

Artikeltaggar

Black fridayHandelInsändareKonsumtionVärmlands länWhite monday