Skolskjutsar ställdes in i flera kommuner

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Foto: Aron Eriksson
Hammarö, Arvika och Sunne kommuner ställde in alla skolbussar under tisdagseftermiddagen. Kommunerna uppmanar alla vårdnadshavare att själva hämta sina barn.
Orsaken är den blixthalka som råder på vägarna.

Även i Karlstad, Kil, Kristinehamn, Årjäng, Eda, Storfors och Grums kommun ställdes ett antal skolbussar in.

Så här skriver Arvika på Facebook: "Alla skolbussar i Arvika kommun är inställda idag tisdag 3 december på grund av det dåliga väglaget. Även taxiresor är inställda. Vårdnadshavare är ansvariga för hämtning vid inställda skolskjutsar. Kontakta respektive skola om du har frågor."

Även Sunne kommun meddelar alltså att samtliga skolbussar på grund av det besvärliga väglaget ställts in under eftermiddagen.

"Föräldrarna ombeds hämta sina barn på respektive skola! Eleverna är kvar på sina skolor med skolpersonal tills dess att förälder hämtat", skriver kommunen på sin hemsida.

Enligt P4 Värmland ställde även Värmlandstrafik in viss linjetrafik av samma skäl, det vill säga det besvärliga väglaget.

Enligt P4 Värmland var det busslinjerna 61, 62, 63, 64, 65, 100, 101, 104, 105, 106 och 107 som i förstahand berördes av beslutet.

I Karlstad drabbades främst Väse, Vålberg och Nyed/Molkom av de inställda turerna.

Det var på tisdagskvällen inte klart om vädret skulle påverka skoltrafiken även under onsdagen. Det uppger Värmlandstrafik på sin hemsida.

Värmlandstrafik uppmanar sina resenärer till att hålla utkik efter aktuell information på bolagets hemsida och de kommer även att uppdatera om läget i sociala medier.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.