Ny handelssatsning i Hagfors

Publicerad:
Peter Törnqvist, projektledare handelsprojektet och Lars Sätterberg, utvecklingschef Foto: Pia Holmström

Nyligen har Handelsprojektet sjösatts för att öka attraktiviteten för hela Hagfors kommun. Första steget är ett bonuskort när man handlar i Hagfors och Ekshärad med chans att vinna 10 000 kronor. Ett presentkort som ska gälla hela Hagfors är också på gång.

Kommunstyrelsen beslutade i våras att avsätta 1, 3 miljoner till det 2-åriga Handelsprojektet. Projektledare är Peter Törnqvist . Men flera av kommunens medarbetare är inblandade i projektet, däribland utvecklingschefen Lars Sätterberg.

– Projektet är bredare än så men utgångspunkten är handelns utmaningar och hur centrumkärnorna i Hagfors och Ekshärad kan göras attraktiva. Det är även viktigt ur ett besöksnäringsperspektiv. Upplever man att det är trevligt och mycket aktiviteter så tror jag att det blir lättare att rekrytera folk och att fler vill flytta hit, säger Lars Sätterberg.

Bonuskort med vinstchans

I ett första steg har man haft diskussioner med handlarna. Detta har bland annat utmynnat i ett bonuskort som kommer ut i dagarna.

– När man handlar i Hagfors eller Ekshärad ska man få ett bonuskort. För varje hundralapp man handlar får man en stämpel. Kommer man upp i 1500 kronor kan man vinna 10 000 kronor att handla för, säger Peter Törnqvist.

När kortet är fullt lämnas det in på Stadshuset eller Bågskytten i Ekshärad. Den 16 januari blir det dragning på Stadshustrappan vem den lyckliga vinnaren blir. Bonuskortet gäller hos handlare som är anslutna till Hagfors köpmannaförening och Företagarföreningen i Ekshärad.

Presentkort för alla näringar

Ett elektroniskt presentkort kommer att komma ut nästa år som ska gälla hela Hagfors.

– Det ska gälla allt ifrån bilverkstan till nagelsalongen. Alla som vill ska få ansluta sig, säger Lars Sätterberg.

Alla som har en kortläsare ska kunna ta emot presentkortet elektroniskt.

– Det här är ett sätt att stärka den lokala handeln och att man blir mer köptrogen hemma, säger Peter Törnqvist.

Hagfors har fått information av Torsby kommun som har ett presentkort sedan förra året.

– Det har blivit ett uppsving för handeln i Torsby, säger han.

Önskescenario

Målsättningen är också att få fler utifrån att upptäcka vad Hagfors har att erbjuda.

– Här finns det många unika butiker med hög servicegrad. Även Dollarstore kan dra hit mycket folk som annars inte åker till Hagfors, säger Lars Sätterberg.

– Ett önskescenario vore ju om vi kan få många tillresta. Det tror jag vi kan få för det unika är det folk vill ha, säger Peter Törnqvist.

Artikeltaggar

HagforsLars SätterbergNyheterPeter TörnqvistTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare