Nattbomben: Degerforskuggen är klar för Gais

Fotboll
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Nikola Ladan efter säsongens fjärde och sista straffmål, matchens enda i segern mot Brage i sjätte omgången.
Foto: Roger Gleisner
Stefan Jacobsson blev klar som ny tränare i Gais förr förra veckan. Nu är det klart att Nikola Ladan följer i sin tränares fotspår.

Nikola Ladan skrev, efter att ha imponerat under sitt provspel, ett tvåårskontrakt med Degerfors IF i slutet av januari 2017.

Ladan blev omedelbart en ledare på planen och noterades för 58 superettanstarter på Degerfors mittfält innan han slet av korsbandet borta mot Halmstad 25 maj 2019.

Mittfältskuggen har, parallellt med att han har återgått till full fotbollsträning, fört diskussioner om en ny kontraktsförlängning med Degerfors IF senaste veckorna.

Nu är det i stället klart att Ladan flyttar hem till Göteborg efter tre år i Värmland.

Mittfältaren följer med sin tränare Stefan Jacobsson till Gais.

Ladan skrev på ett tvåårskontrakt sent på söndagskvällen.

– Det känns jättekul att ha kommit i mål med Gais och jag ser fram emot säsongen, säger Ladan till klubbens hemsida.

Stefan Jacobsson har många gånger framhävt Nikola Ladans betydelse som mittfältare och pådrivare under åren i Degerfors.

– Nikola är en "playmaker" på centralt mittfält och har allt som krävs för att driva laget under matcher. Han besitter också stora ledaregenskaper såväl på som utanför planen och jag är säker på att han kommer att bidra med stort värde till klubben, säger Jacobsson till Gais hemsida.

– Nikola är en spelare som gör andra bättre och det behövs i alla lag. Jag är så klart väldigt nöjd att Nikola valde att fortsätta karriären i Gais och ser fram emot att få fortsätta arbeta med honom.

Ladan kommer därmed tillbaka till Stora Valla som motståndare kommande säsong.

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.