Första segern i ny regi för Waffle Cone

Publicerad:
Waffle Cone tog sin första seger för sin nya tränare Björn Goop. Foto: NWT arkiv

I början av oktober flyttades Waffle Cone från Thomas Uhrberg till Björn Goop.

Under söndagen gjorde hon sin tredje start i den nya regin och nu kom den första segern sedan flytten.

Waffle Cone slog till i den första V75-avdelningen vid Örebros extraomgång och ett avgörande moment i loppet var i utgången av den första kurvan.

Då hade Jeepster snabbstartat till ledningen och när Björn Goop kom fram utvändigt valde Kaj Widell att släppa ledningen.

Det blev en snabb öppning i osnabba förhållanden när det första halvvarvet öppnades på 08,3 men upp till den första kilometern hade tempot dämpats till 13,8.

På upploppet avslutade Ginny Weasly och framför allt Bugatti Brick starkt men Waffle Cone höll undan.

– Hon har tränat på bra och för varje träningsjobb känns det som att hon har blivit piggare och gladare. Det blev körning länge inledningsvis men min häst har ju bevisligen gått bra i ledningen så jag tyckte att det var läge att komma dit. Jag var lite orolig för att öppningen skulle bli för tuff då det är kallt ute och Waffle Cone tävlade med broddar runt om och då får man lättare mjölksyra än på en sommarbana, sa Goop.

Innan V75-spelet vann Goop även med Laleh Pellini. Han var också storfavorit i Najos Minne, där endast fyra hästar kom till start, med Inti Boko men efter en startgalopp modell större blev det en andraplats bakom Baritone Artist.

Andersson skrällde

Den 18 september vann Apple Rose och Mikael J Andersson ett V86-lopp på Solvalla och den här dagen blev det en V75-seger. Från ett tillägg valde Andersson ett offensivt upplägg och efter ett varv kunde Apple Rose överta ledningen.

I den positionen fortsatte Andersson att hålla ett bra tempo och även om favoriten Cactus kom med en bra avslutning var Apple Rose aldrig i förlustfara.

– Hon är väldigt tuff och när hon kommer först vill hon inte släppa någon förbi sig. Hon brukar vara avslappnad när hon kommer till spets men i dag var hon lite het, sa Andersson.

Populär hemmaseger

I V75-6 blev det en hemmaseger. Bo C., som tränas av Bo E Nilsson, öppnade snabbt från start men han kom inte förbi invändige Lexington Hall. Men att Bo C. fick trava utvändigt om ledaren spelade ingen som helst roll utan han svarade för en stark prestation när han avgjorde lätt tillsammans med Kim Eriksson.

– Han har haft lite otur med positionerna i loppen ett tag så formen har det nog inte varit fel på. Jag har haft tankar på att ta honom till Frankrike men så blir det inte i vinter utan han får starta på här hemma så länge som banorna är okej, berättade Nilsson.

Kim Eriksson fyllde i:

– Nu var han lika härlig som när jag kvalade in honom till Derbyt för ett år sedan.

Den andra V75-avdelningen vanns från spets. Här kördes Temporino till ledningen per omgående av Emilia Leo och segern blev knapp före Digital Ocean. Här var det inte långt borta att Marcus Hultman ordnade en rejäl V75-skräll då Bikila inte var stort slagen som trea som en eventuell 81-oddsare efter en bra spurt från fjärde par utvändigt.

Noterbart är att det här var årsseger nummer 104 för Emilia Leo.

Bergh lyrisk

På lördagen vann Ulf Eriksson V75-lopp med Milligan's School och under söndagen blev det en ny V75-seger, den här gången med Cavalier Brodde.

Robert Bergh avslutade omgången med Transcendence, som han körde till ledningen 1 500 kvar i ett stayerlopp.

– Han har inte startat på ett tag och såhär fin har jag aldrig känt honom tidigare, berömde Bergh.

Artikeltaggar

Björn GoopMarcus HultmanMikael J AnderssonÖrebrotravetRobert BerghTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare