Hoppa till huvudinnehållet

80 unga företagare ställde ut på Bergvik

Publicerad:
En av de unga företagarna som ställde ut på Bergvik köpcenter var Elliot Gustafsson, 18 år från Hammarö, som vill fortsätta att driva företag i framtiden.
En av de unga företagarna som ställde ut på Bergvik köpcenter var Elliot Gustafsson, 18 år från Hammarö, som vill fortsätta att driva företag i framtiden. Foto: Sanna Stark

I samband med skyltsöndagen anordnades för första gången en julmarknad med värmländska UF-företag på Bergvik köpcenter.

– När Ung Företagsamhet Värmland kontaktade oss kändes det som en självklarhet från första början, säger Ulrika Danielsson, marknadskoordinator på Bergvik köpcenter.

Den 1 december radade drygt 80 UF-företag upp sina montrar längs med gångarna i Bergvik köpcenter. Då utökades nämligen konceptet med skyltsöndag även till en julmarknad, med syftet att de unga entreprenörerna ska få visa upp sina produkter samtidigt som de får erfarenhet.

Bakom initiativet står i första hand Ung Företagsamhet Värmland.

– Vi ville skapa ett säljtillfälle utöver skolornas egna julmarknader, och när vi frågade Bergvik var de på direkt. Det är företag från alla gymnasieskolor i Värmland med idag, säger projektledaren Emma Dorward från Ung Företagsamhet Värmland.

– Ett sådant här tillfälle betyder mycket för företagarna. De får komma ut i verkligheten och möta kunder. De har ansträngt sig och tagit det här på allvar, så jag är jättestolt.

Motiverade företagare

En av de många utställarna var 18-åriga Elliot Gustafsson från Hammarö, elev på Thoren Business School i Karlstad.

– Jag säljer handgjorda och miljövänliga kryddor. För ingredienserna åker jag till bra grossister och letar upp det mest ekologiska valet. Det får kosta vad det kosta vill, det är kunderna som ska sättas i första hand.

För honom betyder ett säljtillfälle som julmarknaden på Bergvik köpcenter mycket.

– Det är jättebra att få den personliga kontakten med kunderna, och att de får känna och lukta på kryddorna istället för att exempelvis bara prata över telefon. I framtiden vill jag fortsätta med företagande och bygga upp företaget till ett nationellt företag, säger den unga entreprenören.

"Bättre skyltfönster finns inte"

Enligt Ulrika Danielsson, marknadskoordinator på Bergvik köpcenter, rådde det ingen tvekan att genomföra julmarknaden på Bergvik.

– När Ung Företagsamhet Värmland kontaktade oss kändes det som en självklarhet från första början. Ett bättre skyltfönster finns inte. Vi är ett stort besöksmål, särskilt på skyltsöndag, och vill man presentera sig är det här en jättechans för dem. De är våra nästa entreprenörer, och det vore kul om Bergvik kunde hjälpa dem framåt.

Bergvik köpcenters marknadskoordinator Ulrika Danielsson menar att julmarknaden går helt enligt köpcentrets ledord "inkludera, inspirera och briljera".
Bergvik köpcenters marknadskoordinator Ulrika Danielsson menar att julmarknaden går helt enligt köpcentrets ledord "inkludera, inspirera och briljera". Foto: Sanna Stark

Artikeltaggar

Bergviks köpcentrumJulmarknaderKarlstadNyheterUng företagsamhet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.