Hoppa till huvudinnehållet

Efter succén – Grumsduo till allsvenskan

Publicerad:
Pelle Hedlund är en av spelarna som nu ansluter till Karlskrona på lån.
Pelle Hedlund är en av spelarna som nu ansluter till Karlskrona på lån. Foto: Tommy Andersson

Grumsduon Jesper Norbäck och Pelle Hedlund tar steget upp i allsvenskan.

Under lördagen blev det nämligen klart att båda lånas ut till Karlskrona

– Det ska bli jättekul! Kul att få chansen att visa upp sig, säger Norbäck.

Säsongsinledningen för Jesper Norbäck, 21, och Pelle Hedlund, 22, kan inte beskrivas som något annat än en succé. På 18 matcher har de skrapat ihop 25 (12+13) respektive 26 (13+13) poäng, fört Grums till en plats i allettan och nu bär det alltså av till Karlskrona.

Norbäck och Hedlund ansluter till Blekingeklubben på ett lån som gäller tre matcher.

– I och med att vi redan är klara för allettan så tycker vi att detta känns som en jättebra lösning. Nu får de chansen att testa på hur det är att spela i allsvenskan samtidigt som Karlskrona får möjlighet att se dem på nära håll. Vi är jätteglada för deras skull, säger Grums sportchef Robin Forslund.

Grums poängkung jagas av allsvensk klubb

Duon spelar med Karlskrona redan på måndag, borta mot AIK, och därefter står Björklöven och Mora på agendan.

– Det är klart att det är lite nervöst men jag ska bara gå in och försöka spela enkelt, göra det jag är bra på. Ska bli kul att se vad man klarar av för det är nog stor skillnad på tempot kan jag tänka mig, säger Norbäck.

– Det känns som att det finns många spelare som gått från ettan till allsvenskan och klarat av det förut. Så det finns nog goda chanser att vi också kommer att stå oss bra. Jag är skittaggad, säger Hedlund.

Ett fint kvitto

Grums sportchef ställer sig odelat positiv till att klubbar från högre ort rycker i deras spelare.

– Det är precis så här vi vill att det ska vara. Vi vill ju värva spelare som vi tror och vill kan ta klivet uppåt efter några år i ettan så detta är ett kvitto på att vi som organisation också gör något som är väldigt rätt, säger Forslund.

Under utlåningen kommer Jesper Norbäck och Pelle Hedlund missa två matcher med Grums, inkluderat den som spelas denna helg.

Ni är inte oroliga för att Karlskrona vill behålla dem?

– Så är det klart att det kan bli om de gör riktigt bra ifrån sig men de sitter på kontrakt med oss så då måste Karlskrona köpa loss dem i sådant fall. Det är däremot inget vi har pratat om. Vi vill såklart ha kvar dem här i Grums.

Hur skulle du se på saken, Norbäck?

– Jag vill spela så högt upp som möjligt så vill Karlskrona behålla mig är jag såklart intresserad, säger han.

Och du då, Hedlund?

– Det är klart att det hade varit roligt att lira i allsvenskan hela säsongen men nu fokuserar jag bara på att göra det så bra som möjligt i de här tre matcherna. Sedan får man ta det därifrån.

Norbäck ska leda ett ungt och hungrigt Grums

Noterbart är att Karlskrona även ville låna backen Jesper Appel. Han valde dock att tacka nej.

Karlskrona ligger just nu åtta i hockeyallsvenskan.

Fotnot: Förra säsongen plockade SHL-klubben Växjö Lukas Söderlund från Grums.

Jesper Norbäck visade redan förra säsongen att han är en spelare av stora mått då han blev poängkung i det Grums som noterade sin bästa placering på 20 år.
Jesper Norbäck visade redan förra säsongen att han är en spelare av stora mått då han blev poängkung i det Grums som noterade sin bästa placering på 20 år. Foto: Helena Karlsson

Artikeltaggar

GrumsGrums IK HockeyHockeyallsvenskanHockeyettanIshockeyJesper AppelJesper NorbäckKarlskronaKarlskrona HKPelle HedlundRobin Forslund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.