Moonica Mac - Mellan Z och Fleetwood

Skivor
PUBLICERAD:

Fler och fler har upptäckt Moonica Macs vemodiga och stämningsfulla musik och när debutskivan nu är här lär tillströmningen öka rejält.

Låtarna kommer tydligen från en tyngre tid i livet men det känns ändå mest som att hon knyter ihop säcken om allt som hänt, som en sorts själslig rit. Det handlar om brusten kärlek och den inneboende viljan att övervinna sorgerna för att ta vara på det goda.

Texterna letar sig rakt igenom alla försvar och gör ofta rejält ont; en del textrader är smått geniala i sin skenbara enkelhet (även om hon också bokstavligen rimmar “hjärta” och “smärta”).

Det är drömskt och försiktigt men samtidigt klarsynt och starkt. Moonica Macs röst låter överjordiskt vacker, eller om det är underjordiskt, jag har svårt för att avgöra vilket. Artistnamnet är en lek med Monica Zetterlund och Fleetwood Mac och det ger väl en rätt bra bild av hur det låter. En strålande debut.

Bästa låt: Stark och sårbar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.