Hoppa till huvudinnehållet

Jesper Lindell - Debut i världsklass

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter att tidigare bara funnits på digitala plattformar kommer Jesper Lindells debutskiva nu igen, med ny distribution. Cirkeln är sluten, Lindell har flyttat hem till Ludvika – även om det så att säga utstrålar väldigt lite Ludvika om skivan.

Att han är 26 år och från Sverige går liksom inte riktigt ihop med hur det låter. Americanan i botten leder tankarna till kompisarna i First Aid Kit men det är lite mer soul-sken och skivan är smockfull av självsvängande rock, blues och folk med rötterna i sextiotalet.

Det finns en lätthet och spontanitet över det hela som man förstår att det ligger mycket hårt och noggrant arbete bakom, det är samma elegans som faktiskt leder tankarna till The Band eller Van Morrison. Rösten är skönt uttrycksfull och låtarna är en vindlande resa genom livet som tar en ner på botten och upp i himlen igen utan att någonsin tappa fokus. Världsklass rätt och slätt.

Bästa låt: Stormy waters

Artikeltaggar

LudvikaSkivorSoulSverige