Insändarstorm: rasar mot Snobls fallskärm

Insändare
PUBLICERAD:
Anneli Snobl slutar som regiondirektör och får en fallskärm. Nivån retar många.
Foto: Joachim Lagercrantz
Uppgörelsen mellan regiondirekör Anneli Snobl och Region Värmland, efter hennes avgång, rör upp känslorna hos värmlänningarna. Här några insändare på temat:

Omdömeslöst stor fallskärm!

Ännu en gång hoppar det en fallskärmsjägare ut ur boxen. Anneli Snobl tar med sig 2,8 milj + soc kostnader efter ett lyckat förlängningsavtal på 6 månader precis innan hon hoppar.

De som förlängde avtalet måste väl ändå ha tyckt att det var en bra arbetsinsats när de gjorde den bedömningen. Snobl hade även en fallskärm sen tidigare efter att ha fått sparken.

Hon har varit lyckosam i sitt jobbsökande men nu vill hon vila ut. Enligt Fredik Larsson är detta ett utsatt jobb och skall betalas därefter. 8000 anställda med ca 400 chefer och det måste väl betyda att det går en chef på var 20:e anställd. Det kan man kalla personaltäthet.

Som skattebetalare vill jag gärna veta vad som var Snobls största insats under sina snart två år inom Region Värmland. Då kanske jag sänder en positivare insändare!

Margit Nilsson

Kompetensbrist - hos rekryterarna

Kan inte annat än med förundran se hur vår region styrs!

Vem tillsätter alla inkompetenta direktörer?

När regionen bildades ändrades chefsbefattningar till direktörer. Vad som verkar vara enbart en statusförändring för att motivera högre löner.

Någon kompetenshöjning verkar det inte ha blivit.

Med en lön på mellan 100 000 och 150 000 kr/mån borde man väl i rimlighetens namn kräva att man gör ett bra jobb?

Om man inte gör det så borde man få gå utan avgångsvederlag!

Men kompetensbristen verkar i första hand hand finnas hos de som rekryterar de nya cheferna, förlåt direktörerna!?

Besviken värmlänning

Redogör Fredrik Larsson (M)

Fredrik Larsson (M) ska publicera avtalet mellan Region Värmland och Anneli Snobl (avtalet är en allmän handling).

Jag har som skattebetalare rätt att själv få bedöma den juridiska kompetensen vid tillämpning av avtalet som leder till ett avgångsvederlag på 18 månadslöner. Larsson ska också redogöra för de rättsliga omständigheterna för att Region Värmland ansett vara skyldigt att betala ett avgångsvederlag.

Det finns anledning att ifrågasätta ett eventuellt förtroende för Larsson dels utifrån de svepande och icke uttömmande svaren som finns att tillgå i NWT och VF och dels på vilket sätt skattemedel ska användas.

Korten på bordet

Svara Region Värmland

Snobl beslöt att själv säga upp sig och fick 2.8 miljoner.

Vad hade hon fått om hon sparkades?

Region Värmland, svara!

Roffe

Bra gjort Snobl!

Ja det är otroligt! Vad trodde ni i december 2017? Strobl hade redan taskiga meriter, se text från pressen när hon anställdes. Ja det är inte klokt!

“Som en av kommunens bäst betalda kommunala chefer fick Framtidens vd Anneli Snobl 2015 sparken i Göteborg.

Med sig fick hon en fallskärm som kunde ge henne som mest två årslöner - värd 3,2 miljoner kronor.

Här är Snobls nya toppjobb: som landstings- och regiondirektör i Värmland med 149 000 kronor i månaden."

Hon är inte dum, två fallskärmar! Bra gjort!!

KS

Varför betala för dåligt arbete

Den är en sak som gör mig förundrad. Vad kommer dig sig att ni i styrelsen för Region Värmland går med på att ge ett avgångsvederlag till någon som tvingas bort från sin tjänst?

Det är som att betala någon för att göra ett dåligt arbete. Det är skattepengar!

Henrik

Inget annat än en skandal

Än en gång sätter man kaffet i halsen. Nu läser man om att regiondirektör Anneli Snobl får över 2 miljoner i fallskärm. Detta kan inte vara sant tror många, men visst är det sant.

Man kan fråga sig vilka är det som sitter och delar ut dessa skyhöga arvoden? Nu var det visst någon politiker som tyckte att "det kanske var för generöst" kanske var ordet.

Man blir inget annat än förbannad över dessa stora egoistiska elefanter, som erhåller sig miljoner och miljoner, för att de slutar eller får sparken från sina jobb.

Förresten jobb, vad har Anneli Snobl gjort för jobb som belönat henne med 2 miljoner? Kanske nån politiker kan svara? Men vanligt folk kan svara, detta är inget annat än en skandal.

Tommy den XII

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.