• idag
  22 jan
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  -1°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -3°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Cattle Decapitation - Death metals Greta Thunberg

Skivor
PUBLICERAD:

Cattle Decapitation

Death Atlas
(Metal Blade)
De djur- och människoaktivistiska jänkarna har en uppåtgående trend. Alltid bra, men formen fortsätter att stiga. Förvänta er inte en lätt resa, det här är på alla sätt ett utmanande verk där det episka, tillika avslutande, titelspåret klockar in på nio minuter och femton sekunder.

Men vågar man anta utmaningen kommer du guidas genom den hårda paketeringen av melankoliska melodier. Death atlas är dödligt beroendeframkallande och emotionellt medryckande trots dess brutala natur. Både innehållsmässigt, där budskapet påminner oss om mänsklighetens vanvårdande livsstil, och på den death metal-estetiska nivån där kvintetten bjuder på en mörbultande holmgång.

Travis Ryans sånginsats är ytterligare en bidragande orsak till skivans storhet, vilken repertoar, allt från skönsång till genretypiskt amerikanskts dödsgurgel. Det här är en kandidat för en topplacering på årets stundande årsbästalista. Gillar du tuff musik så ska detta verk stå på din ”att göra”-lista.

Bästa låt: The geocide

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.