Hoppa till huvudinnehållet

Förlängd tidsfrist för Skruvstads skola

Publicerad:
Föräldraföreningen i Skruvstad får förlängd tidsfrist för att hinna öppna en friskola innan beslut tas om nedläggning av Skruvstads skola.
Föräldraföreningen i Skruvstad får förlängd tidsfrist för att hinna öppna en friskola innan beslut tas om nedläggning av Skruvstads skola. Foto: Lisa Olaison

Föräldraföreningen i Skruvstad får till den sista december 2020 på sig att starta en friskola innan beslut tas om nedläggning av Skruvstads skola. Det klubbades i kommunfullmäktige i Grums på torsdagskvällen.

– Det var ett helt enigt beslut i fullmäktige att vi ger föräldraföreningen lite mer frist för att starta en friskola, säger kommunalrådet Leif Haraldsson (S).

I början av november fick föräldrar med barn på Skruvstads skola reda på att kommunen ville lägga ner verksamheten, vilket vållade kraftiga reaktioner. Förslaget om nedläggningen togs upp i kommunfullmäktige i Grums den 28 november och nu senareläggs beslutet.

– Vi är beredda att förlänga till den 31 december 2020, under förutsättning att föräldraföreningen inkommer med en ansökan om att få starta en friskola senast den 31 januari nästa år. Vi har beslutat om ett extra fullmäktigemöte den 23 januari, då har vi fått indikationer från föräldrarna om de kommer att lämna in en ansökan eller inte, säger Leif Haraldsson.

Politikerna träffade föräldragruppen i måndags och ytterligare ett informationsmöte hölls i tisdags, vilket är anledningen till att man bestämt sig för att ge gruppen extra tid att starta en friskola, enligt Haraldsson.

När beslutet om nedläggning klubbades i kommunstyrelsen den 19 november reserverade sig Moderaterna och Centerpartiet mot beslutet. Moderaterna ville hellre se att pengarna sparades på annat håll tills föräldraföreningen fått chans att ansöka om friskola.

Artikeltaggar

GrumsKommunfullmäktigeLeif HaraldssonPolitikSkola och utbildningSkruvstads skola

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.