Hoppa till huvudinnehållet

TUI utökar till Gran Canaria – svarar på Vings inställda plan

Publicerad:
Ving har ställt in elva av sina avgångar från Karlstad flygplats,. N svarar charterkonkurrenten TUI med att erbjuda fler platser på sina plan till Gran Canaria i vinter.
Ving har ställt in elva av sina avgångar från Karlstad flygplats,. N svarar charterkonkurrenten TUI med att erbjuda fler platser på sina plan till Gran Canaria i vinter. Foto: Håkan Strandman

Förra veckan berättade NWT att Ving ställer in merparten av sina avgångar från Karlstad till Kanarieöarna i vinter

Nu svarar TUI med att erbjuda ännu fler platser på sina avgångar från Karlstad till Gran Canaria.

Förra veckan ställde Ving in elva av sina avgångar från Karlstad till Gran Canaria.

Ving ställer in avgångar från Karlstad

Nu svarar charterkonkurrenten TUI med att göra tvärt om och istället utöka antalet platser på planen från Karlstad till Gran Canaria i vinter.

25 procent

– Vi är glada över att kunna utöka platserna med 25 procent på våra avgångar från Karlstad till Gran Canaria, säger Magnus Hüttenberend, kommunikationschef på TUI Nordic.

Totalt drygt 220 extra platser på tio av TUI:s avgångar från Karlstad mellan februari och april nästa år. Till ett av svenskarnas populäraste semesterresmål.

När Ving ställde in elva av sina avgångar från Karlstad hänvisade bolaget till en vikande bokningstrend. Ving, med avresedag på onsdagar, har ställt in alla flyg från Karlstad till Gran Canaria från den 5 februari nästa år till och med den 15 april.

Inte fler avgångar

Men sammantaget innebär inte TUI:s utökning att det blir fler avgångar från Karlstad på flygen till Gran Canaria.

TUI delar planen som går från Karlstad på måndagar med en annan researrangör, Norwegian.

TUI tar över platser i planen som tidigare varit reserverade för Norwegians resenärer.

Lågprisbolaget Norwegian som på onsdagen meddelade att man ställer in sina långflygningar från Stockholm och Köpenhamn till New York och Thailand.

Artikeltaggar

FlygtrafikKarlstadKarlstads flygplatsNyheterTUIVing

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.