BIK föll i toppmöte trots upphämtning

Publicerad:
Foto: Roger Gleisner

BIK Karlskoga föll i onsdagens hockeyallsvenska toppmöte hemma mot Björklöven som vann med 5–2. BIK kom igen från tvåmålsunderläge till 2–2 men Björklöven avgjorde genom tre mål i tredje perioden då BIK inte gick att känna igen.

Efter 3.00, i samband med en avvaktande utvisning för BIK, tog Björklöven ledningen genom Kristoffer Söder.

Med 3.15 spelade av andra perioden slarvade BIK grovt vid offensiv blålinje. I numerärt underläge kunde tidigare BIK:aren Alexander Wiklund skaffa sig ett friläge och med en backhand överlista Henrik Lundberg i målet.

BIK:s upphämtning

Efter knappt fem minuter fick BIK spela fem mot tre i 57 sekunder. När det gått 5.34 kom reduceringen som slogs in av Wilhelm Westlund, vilket gjorde att han revanscherade sig för det olyckliga ingripandet vid det andra baklängemålet. Förarbetet till Karlskogalagets mål stod Gustaf Thorell och Fredrik Forsberg för.

När det gått 13.43 blev det kvitterat i Nobelhallen. Fredrik Forsberg stod för målet. Han assisterades på bästa sätt av Jesper Kokkonen och Gustaf Thorell.

Avgörandet

Björklöven återtog sin ledning 4.55 in på tredje akten. Pontus Andreasson blev målskytt. Det handlade då om spel fem mot fyra.

Med 14.13 spelade gjorde Wiklund sitt andra mål den här kvällen.

Med en minut kvar satte David Lindquist 5–2 i tom kasse.

Björklöven vann den officiella skottstatistiken med 27–22 efter 10–0 i tredje perioden.

Publiksiffran uppgick till 2 609.

Matchfakta

Laguppställningar

Tabellen

Artikeltaggar

ArbeteBIK Karlskoga A-lagFredrik ForsbergHockeyallsvenskanIshockeyWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare