Bubbel från Byrån: Revolutionärernas Göteborg

Signerat
PUBLICERAD:
En av klimataktivistgruppens Extinction Rebellion grundare, tyske Roger Hallam, har nyligen blivit utesluten efter en proteststorm, skriover Byrån.
Foto: Matt Dunham/AP
Det är för väl att Dagens Nyheter har etablerat sig i Göteborg, skriver Byrån.

I rikets andra stad, där klasskampen aldrig dött, har det uppdagats oegentligheter inom banteknik på Göteborgs spårvägar. När den tidigare styrelseordföranden i bolaget Endrick Schubert (S) ställs inför frågor om avslöjandet säger han ”ta dig i häcken” till reportern på Göteborgs-Posten. Han fortsatte försynt: ”Jag har inte din jävla tidning, det finns ingen som helst anledning för mig att ha en sådan jävla högerblaska”. Det är för väl att Dagens Nyheter har etablerat sig i Göteborg.

Staten läcker

Sex pistoler har försvunnit från ett låst och bevakat skåp i Rosenbad där de förvarats som terrorberedskap. Och en vapenhandlare i Krylbo har sålt vapen till alla som ville köpa. Han fick fortsätta i flera år trots att Polisen kände till att han inte följde reglerna, vilket gav ytterligare cirka 300 vapen till svarta marknaden.

Från Polisens sida hävdas ofta den så kallade läckage-teorin, att det är jägares och skyttars vapen som når kriminella, detta trots att teorin motbevisats av forskning. Utifrån de senaste händelserna kan konstateras att teorin faktiskt stämmer, men det är staten som läcker. Byrån väntar med spänning på inrikesminister Mikael Dambergs (S) nästa förslag om strängare förvaringsregler för jägare, skyttar och samlare för att kompensera för statens brister.

Nationens nya kläder

Sverige, Finland, Norge och Danmark har slagit sina persedlar ihop. Nya uniformer till respektive försvarsmakt beställs från samma leverantör. Inte nog med att nationsgränserna suddas ut i klädseln – även könsgränserna attackeras. Uniformen ska nu passa både män och kvinnor lika bra. Eller lika illa för alla.

Grönare på andra sidan?

En av klimataktivistgruppens Extinction Rebellion grundare, tyske Roger Hallam, har nyligen blivit utesluten efter en proteststorm. Att han förkastat demokratin må väl vara hänt, men att ha förringat Förintelsen i förhållande till klimathoten blev för mycket även för den gröna rörelsen.

Helt plötsligt framstår den demokratifientlige Europaparlamentarikern Pär Holmgren (MP) lika rafflande som vilken gråsosse som helst.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.