Hoppa till huvudinnehållet

Tunga näringslivsprofiler till Karlstad business week

Publicerad:
Per Schlingmann, känd före detta M-politiker, numera pr-konsult och författare bland annat, deltar på Karlstad business week.
Per Schlingmann, känd före detta M-politiker, numera pr-konsult och författare bland annat, deltar på Karlstad business week. Foto: Claudio Bresciani/TT

Nu är allt klart för Karlstad business week. Det blir premiär för eventet, som lockar med några tungviktare inom näringslivet - och en före detta toppolitiker: Per Schlingmann.

– Hans två dragningar blev fulltecknade redan innan vi hade gått ut med det officiellt. Det var rusning, säger eventets projektledare Rebecca Strand.

Karlstad Business Center i Inre hamn är en typ av flexibelt kontorshotell, där man både kan jobba tillfälligt eller hyra fasta platser. Verksamheten bygger på ett öppet så kallat coworking-koncept för nätverkande och affärer.

– Centret jobbar för att skapa affärsnytta och stärka näringslivet i Värmland och Karlstad, säger Rebecca Strand.

Centret, som har ett 100-tal medlemsföretag, arrangerar också affärsutbildningar, aktiviteter och event av olika slag. 27, 28 och 29 november testas ett nytt koncept, Karlstad business week. En serie föreläsningar bildar stommen i programmet, och runt dem händer det saker hela tiden. Centret öppnar upp ännu mer med utspridda aktiviteter, som ger möjlighet till både eget arbete och nya kontakter.

Schlingmann kommer

Per Schlingmann gör sina första offentliga framträdanden i Karlstad under veckan.

Som en av arkitekterna bakom Nya Moderaterna var han en central gestalt i svensk politik under Reinfeldtregeringarnas tid. I dag har han flera styrelseuppdrag och arbetar som föreläsare, pr-konsult, författare med mera. Hans föreläsningar har rubrikerna "Så vinner du kommunikationskriget - med berättelsen som vapen" och "Världen förändras - gör du?"

Kathrine Löfberg kommer att prata om Löfbergskoncernens långsiktiga vision.
Kathrine Löfberg kommer att prata om Löfbergskoncernens långsiktiga vision. Foto: Joachim Lagercrantz

Ett annat tungt namn i programmet är Arvikabördiga Sara Börsvik, Bonniers tillträdande vd. I en NWT-intervju nyligen sade hon bland annat att hon skulle prata om ledarskap, en fråga hon brinner för.

– Jag kommer också att prata om bokbranschen, om digitaliseringen och hur vi som bolag som har funnits i snart 200 år jobbar med att hålla oss relevanta och vara i framkant.

Nya Bonnier-vd:n: "Empati och nyfikenhet viktigt för chefer"
Bonniers tillträdande vd, Sara Börsvik, kommer till Karlstad Business week.
Bonniers tillträdande vd, Sara Börsvik, kommer till Karlstad Business week. Foto: Maria Annas

Blandade ämnen

Deltar gör också Linda Take, som ska dela med sig av sina tankar och lärdomar från sin långa erfarenhet som ledare för olika företag i Värmland. Kathrine Löfberg, styrelseordförande i Löfbergskoncernen, ska berätta om Löfbergs hållbara långsiktiga vision. Tomas Rhöse, vd Löfbergs Fastigheter, ska berätta om den fortsatta utvecklingen av Bryggudden och hur man planerar för nästa stora satsning, Tullholmsviken. Därutöver deltar flera andra föredragshållare och organisationer på olika sätt.

Tomas Rhöse, vd Löfbergs fastigheter AB, ska prata om utvecklingen av Bryggudden och Tullholmsviken.
Tomas Rhöse, vd Löfbergs fastigheter AB, ska prata om utvecklingen av Bryggudden och Tullholmsviken. Foto: Lisa Olaison

– Vi har fått väldigt bra respons på eventet. Per Schlingmanns båda dragningar och några till är fulltecknade. I övrigt ligger vi på 75-80 procent. Det är vi nöjda med, vi vill ha ett antal drop in-platser också, säger Rebecca Strand.

Linda Take, med lång ledarerfarenhet från olika bolag, ska dela med sig av sina tankar.
Linda Take, med lång ledarerfarenhet från olika bolag, ska dela med sig av sina tankar. Foto: Lisa Olaison

Sponsorer och arrangörer bakom Karlstad business week är Karlstad Business Center, Företagarna, Almi Värmland, Nya Ekonomikompetens och Four PR.

Hela eventet är kostnadsfritt för besökarna, undantaget en hockey-afterwork och Winks och Marknadsföreningens event.

Artikeltaggar

BonniersFöretagarnaFour PRKarlstadKarlstad Business CenterKarlstad Business WeekKathrine LöfbergLinda TakeNäringslivSara BörsvikTomas Rhöse

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.