Hoppa till huvudinnehållet

Julmarknad för tredje året

Publicerad:
Anette Eriksson från Lysvik ställde ut sitt egna hantverk på julmarknaden på Prostgårdslagårn i Torsby.
Anette Eriksson från Lysvik ställde ut sitt egna hantverk på julmarknaden på Prostgårdslagårn i Torsby. Foto: Morgan Bäckvall

Det var för tre år sedan som Margareta Bäckman tog initiativet till en julmarknad på Prostgårdslagårn i Torsby, hon och några andra i arrangörsstaben. Helgens julmarknad såg tolv utställare.

Julmarknaderna runtom i Värmland avlöser varandra så här års och Prostgårdslagårn är inget undantag. För tredje året fylldes lokalerna upp med hemstickade vantar och prydnadstomtar och besökarna strömmade till.

– Prostgårdslagårn är en bra lokal. Det ligger centralt, det är gott om plats och det finns servering. I år provar vi att ha julmarknaden veckan före advent. Tidigare har vi haft på första och även andra advent, säger Margareta Bäckman i arrangörsstaben.

Margareta Bäckman tillhör arrangörsstaben på julmarknaden. Hon berättar att det är tredje året och att det var tolv utställare under lördag och söndag.
Margareta Bäckman tillhör arrangörsstaben på julmarknaden. Hon berättar att det är tredje året och att det var tolv utställare under lördag och söndag. Foto: Morgan Bäckvall

Hon konstaterar att julmarknaden inte kolliderar med så många andra den här helgen. Campingen i Vägsjöfors hade julmarknad, men det var den närmaste.

Margareta säljer tillsammans med dottern Emma renoverade möbler och inventarier i "shabby chic"-stil. De större möblerna fick stanna hemma den här helgen.

Hemma i Lisjöberg i Lysvik sitter ofta Anette Eriksson och stickar mössor och vantar. Hon väver mattor och målar korgar och hon hade många saker till försäljning. Priserna varierade mellan 20 och 1 000 kronor.

– Jag brukar sitta i bilen och sticka. När "gôbben" kör kan jag passa på att sticka, säger Anette Eriksson.

Om hur försäljningen kommer att gå sade hon vid öppnandet:

– Vi får hoppas att de som kommer har plånboken och telefonen med sig.

Artikeltaggar

JulmarknaderLysvikNyheterTorsby

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.