Hoppa till huvudinnehållet

Fler medlemmar och kanske återbäring

Publicerad:
I mitten av nästa år öppnar Stefan Särnehed, vd i OK Värmland. grindarna och startar den nya supermoderna stationen vid Hagalundsvägen i Karlstad
I mitten av nästa år öppnar Stefan Särnehed, vd i OK Värmland. grindarna och startar den nya supermoderna stationen vid Hagalundsvägen i Karlstad Foto: Jonny Ohlsson

OK Värmland är med sina 24 mackar, varav 9 är obemannade, en av de största aktörerna i det värmländska stationsnätet för drivmedel. Något överraskande har OK Värmland den senaste tiden fått över 3 000 nya medlemmar. Kan det vara ryktet om möjlig återbäring på inköpen för 2020, med utbetalning 2021, som gjort att medlemsantalet ökar?

– Vi märker ett ökat intresse för kooperationen och delningsekonomin. Vi får se vad som händer med återbäringen, men mycket talar för att vi 2020 får ett hyfsat resultat som innebär att vi kan återuppta återbäringen, säger Stefan Särnehed, vd i OK Värmland.

De senaste tre åren har OK Värmland inte gett någon återbäring till medlemmarna. Men det kan som sagt bli ändring på den punkten.

Stor satsning

OK Värmland kommer också att satsa stort på mat vid sina stationer.

– Under en femårsperiod kommer vi att genomföra en helt nytt koncept. De senaste 10-15 åren har försäljningen av mat ökat. I dag omsätter maten vid stationerna i länet cirka 20 miljoner. Totalt omsätter OK Värmland strax under en miljard kronor.

Dessutom har vi tecknat avtal med världens största kaffekedja, Starbucks, tillägger han.

Vad tror du Löfbergs säger om detta?

– Upphandlingen har skett centralt inom OK Sverige. Vi har inte kunnat påverka beslutet lokalt-regionalt.

Det handlar om många nyheter i vårt värmländska stationsnät. Både när det gäller drivmedel och mat. Flera nya koncept. Vi har också fått ett avtal med kaffegiganten Starbucks, säger Stefan Särnehed, vd i OK Värmland.
Det handlar om många nyheter i vårt värmländska stationsnät. Både när det gäller drivmedel och mat. Flera nya koncept. Vi har också fått ett avtal med kaffegiganten Starbucks, säger Stefan Särnehed, vd i OK Värmland. Foto: Jonny Ohlsson

Ny modern station

Den största satsningen i stationerna sker i Karlstad, vid Hagalundsvägen. Där kommer om fem-sex månader Värmlands modernaste station att öppna. På drivmedelssidan handlar det om bensin, vanlig diesel, miljödiesel, syntetiskt diesel som kommer från slaktavfall samt biogas.

– Dessutom rivs snart den intilliggande stationen. Där uppförs en ny modern restaurang, Chop-Chop. Dessutom kommer vi att satsa på bussparkering. Hela Hagalundsområdet kommer att kunna erbjuda matupplevelser av olika slag.

Inom kort kommer också stationen vid Lorensberg i Karlstad att få biogas.

– Vi kommer också att bygga fler laddstolpar vid våra stationer

Men vad händer med de återstående bemannade mackarna i Värmland? Blir det fler obemannade mackar?

– Tyvärr går vi mot den utvecklingen, men jag kan i dag inte säga vilka som är i farozonen eller när förändringen genomförs, men att det efterhand blir förändringar är tämligen säkert.

På framryckning

Stefan Särnehed hävdar också att kooperationen är på framryckning. Det är en modern version av kooperation med koppling till delningsekonomin, som skapat en ny effekt.

– Snart får du se hur den nya kooperationen sprider sig över landet. I storstäderna kommer det att gå snabbt.

Artikeltaggar

EkonomiKarlstadLorensbergOK VärmlandStefan Särnehed

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.