• idag
  28 jan
  -6°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  29 jan
  -4°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 jan
  -8°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 jan
  -6°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 feb
  -7°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Spelrecension: Star Wars Jedi: Fallen Order

Spel
PUBLICERAD:

Star Wars Jedi: Fallen Order

Windows/PS4/Xbox One
Respawn
Åldersmärkning: 16

Många är vi som efterfrågat en andlig uppföljare till de gamla Jedi Knight-spelen. De mediokra Battlefront-spelen från senare år har knappast höjt aktierna för Star Wars-spel, dock. Men nu är Fallen Order här, och det är exakt det vi väntat på. Bitvis, i alla fall.

När det funkar är Fallen Order ett riktigt underhållande actionäventyr som utspelar sig mellan Episode 3 och 4. Du ikläder dig rollen som den enda (?) överlevande jedi-riddaren efter Anakins förräderi. Naturligtvis måste du ge dig ut på en resa för att rädda galaxen från ondskan. Det är alltid lurigt att stoppa in nya element i en etablerad berättelse på det här sättet. Men vi det här laget är Star Wars en oregerlig röra ändå, så det kvittar.

Stridssystemet kretsar mycket kring pareringar. Du kan skicka tillbaka laser skott mot förvånade stormtroopers, och du kan använda kraften för att knuffa fiender eller slöa ner tiden så att du hinner hugga ner dem med din laservärja. Det funkar mestadels utmärkt, även om spelet inte är helt färdigslipat på alla plan. Buggar kan ställa till det lite, och kameran är ibland ett större hot än fienderna.

Grafiskt är det oftast riktigt träffsäkert, och det känns så där lagom Star Wars-skitigt. Framför allt animationerna är fantastiska. Det är något krävande, dock, och bilduppdateringen är inte helt jämn varken på pc eller på konsoler – vilket är ett problem i ett spel som bygger så mycket på timing.

Fallen Order är ett underhållande om än ojämnt rymdäventyr som gör mer rätt än fel. En lovande padawan, snarare än en fullfjädrad jedimästare. Bättre bandesign och lite mer puts hade gjort stor skillnad, men för den som vill svinga laservärjor finns för tillfället inget bättre alternativ. Respawn får gärna göra fler spel i serien nu när de blivit varma i kläderna

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.