Hoppa till huvudinnehållet

Årets nötköttsföretagare är ekobonde från Värmland

Publicerad:
Vinnaren Henrik Nisser tillsammans med Anna-Maria Karlsson från gårdens personal jublar över priset som Årets Nötköttsföretag i Sverige.
Vinnaren Henrik Nisser tillsammans med Anna-Maria Karlsson från gårdens personal jublar över priset som Årets Nötköttsföretag i Sverige. Foto: Viktoria Östlund

Henrik Nisser på värmländska Alstrums Gård har tagit hem utmärkelsen Årets nötköttsföretagare.

Henrik Nisser jobbar med hållbarhet i alla led, alltifrån att använda så lite balplast som möjligt, via lean production till ekologisk djuruppfödning.

– Här är ju främst gräsmarker och vi jobbar med att förädla detta. Vi har valt att bygga ett stort rationellt stall för vinterdriften, säger pristagaren Henrik Nisser, i ett pressmeddelande.

Alstrums Gård är KRAV-certifierat med ett levande lantbruk med växtodling, nötköttsproduktion, skogsbruk, hästar och energiproduktion.

Det är 19:e året i rad som LRF i samråd med Sveriges Nötköttsproducenter utser Årets Nötköttsföretag.

Artikeltaggar

HållbarhetKarlstadKöttproduktionNäringslivSvenskt kött

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.