Tindersticks - Filmisk och vacker ljudbild

Skivor
PUBLICERAD:

Tindersticks

No Treasure But Hope
(Cityslang)

Pianots inledande klang för tankarna till ett Paris under gråmelerad himmel. Romantiserad misär. När Stuart Staples mörka klagosång kommer igång i takt med dramatiska stråk förvandlas de svarta gatorna i ett virrvarr till dramatiska engelska landskap. Med No Treasure But Hope spirar en filmisk ljudbild med målande ord och vackra instrumentala arrangemang.

Brittiska Tindersticks från Nottingham fortsätter med sin elegant inslagna brittpop på No Treasure But Hope. Inspelningsprocessen gick på några få veckor, ett försök till att fånga bandets känsla live på album. Jämfört med bandets förra studioalbum The Waiting Room känns No Treasure but Hope en aning ljummen. Det är på många sätt ett fint album. Svävande Take Care in Your Dreams med klingande klockspel och förförande viskningar à la Serge Gainsbourg. Eller The Old Mans Gait som fasas ut med havets vågor. Det fina räcker dock inte till för att skapa en tillräckligt intressant lyssning. Tyvärr blir det ofta för mycket av den dimmiga tristessen och det saknas nyanser som tar tag och skaver i det vackra och mjuka som Tindersticks skapat.

Bästa låt: For the Beauty

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.